Anlık Bildirim

Delta varyantı neden bu kadar bulaşıcı?

Almanya'da yapılan bir araştırmada SARS-CoV-2 virüsünün Delta varyantının diğer varyantlara oranla neden daha fazla bulaşıcı olduğu anlaşıldı. Bu varyant akciğere daha kolay ulaşıyor.

Delta varyantı neden bu kadar korkutucu? Tam Boyutta Gör

Almanya'da yapılan bir araştırmayla beraber Delta varyantının neden bu kadar bulaşıcı olduğu anlaşıldı. Araştırmaya göre bu varyant insanların akciğerine ulaşmada diğer varyantlardan daha başarılı. 

Nüfusunun yarısından çoğu aşılanmış olan İngiltere'de ve Moskova'da büyük vaka artışlarına sebep olan Delta varyantının Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından daha bulaşıcı olduğu açıklanmıştı. Hatta DSÖ'ye göre bu varyant şu an baskın tür olmaya başladı. Bununla birlikte hatırlarsak BioNTech aşısının geliştiricilerinden Uğur Şahin de Delta varyantının dördüncü dalgayı başlatabileceğini vurgulamıştı. 

Almanya'da Georg-August-University Göttingen Üniversitesi'nde yapılan çalışmanın öncülerinden Markus Hoffman bu varyantın akciğerlere kolay ulaşabilmesinin yanında hücreden hücreye füzyon yoluyla yayılabildiğini söylüyor. Bununla birlikte virüs enfekte kişilerde daha hızlı yayılıyor ve bağışıklık sisteminden gizlenebiliyor. Ancak BioRxiv'de yayınlanan çalışmada Hoffman virüsün iki doz aşılanmış insanın bağışıklık sisteminden yine de kolay kolay kaçamadığının altını çiziyor. Kaldı ki aşılanmış insanlar enfekte olsa bile, diğer insanlara göre daha hafif atlatmaları muhtemel. Bu anlamda aşılanma hala en büyük çözüm. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12203 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
delta varyantı, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim