Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Sıradaki Video

High grafik ayarıyla istediğinizi açar “DH-FPS incelemesi“

Bu videoda İtopya'da toplamış olduğumuz DH-FPS'yi inceliyoruz. Kasanın görünümünü değerlendiriyor, bileşen detaylarına iniyor, termal testlerini yapıp, 15 oyunla test edip performansını sınıyoruz.

Bu kasadaki amacımız çok uygun fiyata APU’lu, kısa vadede kurtaracak bir kasa toplamak değil, kıyasla daha uzun ömürlü, en azından harici ekran kartlı, FHD’de oyununa göre orta ve yüksek ayarlarda 60FPS alabileceğiniz, rekabetçi oyunlarda biraz ayar kısarak 144Hz bir monitörü doyurabileceğiniz bir kasa toplamak oldu. Temel bileşenlerimiz AMD Ryzen 5 3600 ve Gigabyte GTX1660, şu anda detaylı teknik özellik listesini görüyorsunuz zaten.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Kasa Corsair Carbide Spec Delta. Kendisi Mid-Tower bir kasa, Mid Tower’lar arasında kompakt olanlardan diyebiliriz. Önünde pleksi, solunda temperli cam var, geri kalanı genel olarak çelik. Temperli cam çizilmeye karşı dayanıklıdır ama pleksiyi silerken mutlaka temiz bez kullanın. Önünde 3 tane 12CM fan var, asimetrik ızgaralarla kasaya taze hava çekiyorlar, performanslarını göreceğiz ama RGB aydınlatma güzel görünüyor. Normalde anakarttan da LED çıkışına bağlayınca kontrol edilebiliyorlar ama bizim kullandığımız anakartta LED çıkışı yok, kasanın içindeki kontrolcüden elle renk ve efekt ayarlayabiliyorsunuz, bir defa ayarlasanız yeterli. 

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Anakart Gigabyte B450M S2H. İşlemciyi yeterince besleyecek, tasarruf odaklı bir anakart, buradaki tasarrufu işlemciye ve ekran kartına yatırdık. Üzerinde 4 tane birinci jenerasyon USB 3.1, 2 tane de USB 2.0 portu var, kasanın üzerindeki iki portla da beraber 8 tane Tip A portu bence yeterli. İşlemci AMD Ryzen 5 3600, 6 çekirdek 12 izlekli, hala Fiyat/Performans açısından en iyi işlemcilerden biri. Intel i5 10400F %5 civarı daha iyi ama AMD tarafında anakartla beraber toplam maliyet daha düşük olabiliyor, stok durumuna göre değişiyor. GSKILL Ripjaws V 2x8GB CL16 RAM kiti eşlik ediyor, RGB’li şaşalı şeyler değiller, uyumsuzluk vs yok, Ryzen 3000 serisiyle hemen hemen geçti o zamanlar. 

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Depolama tarafında Kioxia Exceria serisi bir NVMe SSD seçtik, fiyatı SATA’larla oldukça yakın ve yaklaşık 3 kat daha hızlı. 200TB yazım ömürlü, günde 50GB yazsanız ki oyunlarda okuma yaptırıyoruz, kağıt üstünde yaklaşık 7 sene ediyor bu. Sistem hızlı açılıyor, hızlı kapanıyor, teklemiyor, SATA SSD’de de böyle gerçi.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Ekran kartı Gigabyte GTX1660 OC, 6GB bellekli 192-bit veri yolunda 192GB/saniye civarı bir bant genişliğine sahip. GPU’su boost ile 1830MHz’e kadar çıkabiliyor, oyununa göre 1900MHz sularında geziyor, canlı canlı göreceğiz. GTX1660Ti ve GTX1660 Super’den %15-20 civarı geride, GTX1660 aralarında performans anlamında en küçük kardeş.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Tüm sisteme kasayla beraber gelen yine Corsair’ın 550W’lık 80+ Bronze sertifikalı Power Supply’ı güç veriyor. Sessiz çalışıyor ve bobin zırıltısı yapmıyor, 200-220W TDP’li mesela RTX3060/RTX3060Ti’ı bu işlemciyle beraber kaldırır. Her zamanki gibi önce BIOS güncellemesine baktım ki İtopya her şeyi güncelleyip yolluyor size arkadaşlar, AMD sistemler için D.O.C.P Intel sistemler için XMP açıyoruz, her sistem için geçerli bu, RAM’ler tam hızlarıyla çalışıyorlar bu şekilde. Windows’u güncel, ekran kartını da testlerin yapıldığı tarih itibarıyla güncel 466.70 versiyon sürücüyle güncelledim. Şimdi sistemin oyun performansını tablolarla görelim.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör
DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Hangi oyunda hangi grafik ayarlarında kaç FPS alıyor artık biliyorsunuz, hafızayı tazelemek adına dönüp tekrar bakabilirsiniz ama ben bir özet geçeyim. 15 tane oyunla test ettim ama kasanın segmenti dolayısıyla Ultra ayar açmadım, High ve Medium ayarlarla test ettim, bu segmentte Metro Exodus testinde de gördüğünüz gibi Ultra ve Normal ayarlar mesela çok fark ettiriyor. FHD’de 15 oyunun 12’sinde 60FPS’nin üzerinde kalmayı başardı, hatta Overwatch ve PUBG gibi rekabetçi oyunlarda Medium ayarlarda 144Hz bir monitörü doyuracak ortalama FPS’yi almayı başardı. Forza Horizon 4 ve Gears of War 5 gibi oyunlarda 2K da denedim, Forza’da hayli iyi, hem de High ayarlarda ama genel olarak bu FHD monitörleri doyuracak bir kasa. FHD’de ağır oyunlarda High/Medium ayarlarda 60FPS, rekabetçi oyunlarda Medium ayarlarda 144Hz monitörleri besleyecektir, testlerden de gördünüz.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

Termal başarım. Sentetik testlerle işlemciyi tam yüke sokunca 90 derecenin üzerine çıkabiliyor, ekran kartı 62-63 derece sularında seyrediyor, ekran kartı tarafı gayet iyi. Lakin şunu da belirtmek gerek, işlemci oyun oynarken hiçbir zaman böyle tam yük altına girmiyor ve bu kadar ısınmıyor. Dolayısıyla sadece oyun oynuyorsanız stok soğutucu işinizi görecektir, ekstra para harcamaya gerek yok, yine de isterseniz, bütçem var derseniz özelleştirme seçeneklerinden işlemci soğutucusunu yükseltebilirsiniz. Darboğaz var mı sorusunu cevaplayalım, çok merak ediliyor, işlemci ve ekran kartı yük değerlerine bakın, Apex Legends’ta işlemci 70 derece sularında %30-40 yükle çalışıyor, ekran kartında ise yük altına girmeme sorunu yok, ekran kaydı açık halde %97 üzerinde sürekli, yani birbirlerine yetiyorlar, darboğaz yok. GTA 5’te de benzer bir senaryo var, tek çekirdek yükü %70 civarlarına geliyor, toplam işlemci yükü en fazla %50. Horizon Zero Dawn’da ise 80 dereceye kadar çıktı, işlemci yükü pek fark etmedi, ortalama olarak 4.1GHz’de çalıştı tüm çekirdekler. Genel olarak stabilite sorunu yok, sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

DH-FPS incelemesi Tam Boyutta Gör

DH-FPS. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 7999TL, güncel fiyatına videoyu izlediğiniz tarihte mutlaka kendiniz bakın, kur farkı sürekli değişiyor. Genel olarak ağır oyunların çoğunda Medium ve High ayarlarda 60FPS’nin üzerinde aldı, rekabetçi oyunlarda da 144Hz bir monitörü besleyebilecek sonuçlar gördük. İşlemcinin ve Power Supply’ın önü RTX3060Ti civarı ekran kartlarına kadar açık, kasada ve PSU’da markadan şaşmadık, ilerleyen dönemlerde başka bir şeye para yatırmadan ekran kartı yükseltmesi yapabilirsiniz. Gönül isterdi ki bu paralara en az RTX3060’lı kasalar kurabilelim ama maalesef, en azından İtopya’da en uygun RTX3060’lı kasa 14 bin lira, yani 6 bin lira daha pahalı. Uzun lafın kısası DH-FPS, benim her şeyden önce önceliğim bütçe, verdiğim para kıyasla mümkün mertebe performans almak istiyorum, Medium ayar açar rekabetçi oyunlarda 144Hz monitörümü beslerim, ağır oyunlarda 60FPS kafidir derseniz artık DH-FPS’yi tanıyorsunuz, biliyorsunuz, tercih sizin.

DH FPS'nin güncel fiyatına bakmak ve satın almak için; DH FPS

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim