- Tenefüslerde ve yemek saatlerinde de yasak
- Aşırı cep telefonu kullanımının engellenmesi hedefleniyor
- Yorumlar
Tenefüslerde ve yemek saatlerinde de yasak
Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda uygulanacak olan yasak kapsamında öğrenciler ya telefonlarını evde bırakıp okula hiç getirmeyecek ya da okul saatleri boyunca kapalı tutacak. Bu yılın başında yapılan konuşmalarda yasak kapsamındaki öğrencilerin telefonlarının, öğretmenler tarafından alınacağı ve okul saatleri boyunca kilitli dolaplarda muhafaza edileceği belirtiliyordu. Meclisin kabul ettiği yasağın uygulanmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmasa da telefonları dolaplarda saklama yönteminin kullanılması bekleniyor.
15 yaşından büyük çocukların öğrenin gördüğü liselerde ise yasak, ilgililerin rızası kapsamında uygulanabilecek. Yani çocuklar ve velileri telefon kullanımının yasaklanıp yasaklanmaması konusunda son kararı verecek. Buna ek olarak tenefüslerde ve hatta yemek saatlerinde de telefon kullanımı tamamen yasaklansa da engelli öğrenciler için ders dışı etkinlikler sırasında telefon kullanma imkanı ve "pedagojik kullanım" açısından yasağa istisnalar getirilmiş durumda.
Aşırı cep telefonu kullanımının engellenmesi hedefleniyor
Tabi alınan yasak kararı tıpkı bu yılın başında yasakla ilgili görüşmeler yapıldığında olduğu gibi yine tartışmaları beraberinde getirdi. Yasağı destekleyen uzmanlar aşırı cep telefonu kullanımından endişeleniyor ve bu durumun; uykuyu aksatmaya neden olabileceği gibi siber bağımlılık ve siber zorbalık konularında da öğrencileri etkileyebileceğini düşünüyor.
Yasağa karşı çıkanlar ise ilk olarak okullarda cep telefonlarının toplanmasının zor bir süreç olacağından ve lojistik problemlere yol açabileceğinden endişeleniyor. Öte yandan halihazırda ders saatleri sırasında telefon kullanımını yasaklayan bir düzenleme ülkede uygulanıyor. 2010 yılından beri uygulanan bu düzenleme ile öğretmenlerin zaten okulda eğitim öğretim faaliyetlerini etkileyecek bir şekilde telefon kullanılmasına izin vermediğini belirten uzmanlar, yeni yasağın gereksiz olduğunu vurguluyor.
Ülkenin Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer de yeni yasağın savunucularından. ''Temel amacımız çocukları ve gençleri korumak.'' diyen Blanquer, cep telefonlarının teknolojik açıdan ilerleme sağladığını kabul etmekle birlikte ''hayatı tekelleştirmemeleri'' gerektiğini dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir