Bahse konu soruna bir çözüm getirmek isteyen İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) araştırmacıları, hücrelere zarar vermeden incelemeyi sağlayan bir teknik geliştirmişler. CX-A adı veriler 3D bir mikroskop sayesinde araştırmacılar, 200nm’den daha küçük çözünürlükteki hücre organellerine (Sitoplazmada bulunan ve hücrenin solunumu, beslenmesi ve boşaltımı gibi yaşamsal olaylarının gerçekleştiği yapılar) kadar olan yapıları görüntülemeyi başarmışlar.
Hücrelere zarar vermeden kullanılan teknik ise hücreler için geliştirilen bir manyetik rezonans görüntüleme (MRI) cihazı gibi çalışıyor. CX-A her açıdan aldığı hücre görüntüsünü birleştirerek üç boyutlu bir görüntü elde ediyor. Hücre, döner vaziyette bulunan bir lazerle aydınlatılıyor ve bu lazer de hücre görüntüsünün bir hologramını oluşturuyor.
CX-A sayesinde hücrelerin yaşam süreleri boyunca izlenebileceğini ifade eden araştırmacılar, bu sayede hücreler üzerinde deneyler yapabilecekler. EPFL’ye göre yeni geliştirilen mikroskop marifetiyle; biyolojik süreçlerin ne şekilde işlediği, organellerin nasıl etkileşime girdiği ve mitokondrilerin karmaşık ağları nasıl oluşturduğu hususları ile ilgili araştırmalar yapılabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
![DH Android Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-android.png)
![DH iOS Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-ios.png)
Uçan arabalar denildi, gele gele bu mu geldi? Neyse bu modlanırsa fena drift de yapılır (yalnız dokunmatik ekrandan drift yapan da kendisine delikanlı demesin)
Saçmalığın daniskası. Polisler görürse bir de drift atmaktan ceza keserler buna.
her sene lastik değiştirmek için mükemmel yöntem