1951-1980 arasındaki ortalama sıcaklıklar baz alınarak yapılan hesaplamalara göre geride bıraktığımız Nisan ayı bu aralıktaki ortalamadan 1.11 derece daha sıcak geçti ve bir önceki rekorun kaydedildiği 2010 yılını da 0.24 dereceyle geride bıraktı.
0.24 derecelik artışın çok büyük bir şeymiş gibi görünmüyor olabileceğini ancak iklim değişikliği dünyasında epey yıkıcı bir etkisi olduğunu belirten NASA,"Ekim ayından bu yana geride bıraktığımız tüm aylar ortalamanın en az 1 derece üzerinde seyretti." ifadelerini kullandı. Nisan ayıyla beraber son 369 ayın ortalamanın üzerinde seyrettiğini de ekleyen NASA, ortalama altı sıcaklıkta geçen son ayın 1985 Temmuz'u olduğunu açıkladı.
University of New South Wales'dan ARC Centre of Excellence for Climate System Science başkanı Andy Pitman ise The Guardian'a verdiği röportajda bu sonuçları şaşırtıcı bulmadığını söylüyor. İklim bilimcilerinin 1980'lerden beri uyarılarda bulunduğunu ifade eden Pitman yine de kaydedilen rekorların beklenmedik boyutlarda seyretmesini oldukça ilginç olduğunu da sözlerine ekliyor.
Son aylardaki bu inanılmaz sıcaklık artışlarında elbette bu seneki güçlü El Nino'nun da etkisi büyük; ancak tüm bu sıcaklık artışlarını sadece El Nino'yla açıklamak da maalesef mümkün olmuyor. Hatta bazı bilim insanları El Nino olmasaydı dahi bu rekorların yine de kırılabileceğini ifade ediyorlar. Bakalım bu sıcaklık artışları 2016 yılını tarihin en sıcak yılı yapacak mı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5716 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
iklim değişikliği, Diğer Bilim ve Popüler Bilim