Anlık Bildirim

Dövmeler Apple Watch ve diğer akıllı saatlerin doğru çalışmasını engelliyor

Bileklere yapılan dövmelerin Apple Watch ve diğer akıllı saatlerin sensörlerini etkilediği ve düzgün çalışmasını engellediği ortaya çıktı.                       
Dövmeler akıllı saatlerin doğru çalışmasını engelliyor Tam Boyutta Gör
Appleinsider'ın haberine göre, bilekteki dövmeler akıllı saatler kullanılırken sorunlara neden olabiliyor. Kullanıcının bileğindeki dövme nedeniyle kalp atış hızının ölçülmediği Apple Watch vakası buna bir örnek.

Sensörler doğru ölçüm yapamıyor

TikTok'ta yayınlanan ve 3,5 milyon kez izlenen viral bir video, kullanıcının 380 Avro karşılığında lazer kullanarak dövmesini sildirmeye nasıl karar verdiğini gösteriyor. Zira uzmanlara göre, farklı üreticilerin akıllı saatleri kalp atış hızını ve kalp sağlığıyla ilgili diğer göstergeleri ölçmek için fotopletismografi kullanıyor.

Cihaz üzerindeki sensör kırmızı ve yeşil renkli LED'ler kullanarak çalışır. Ciltte dövme, boya veya başka lekeler varsa, cihaz güvenilir bir şekilde veri toplayamayacaktır. Dolayısıyla, bilekteki dövmeler aslında akıllı saatler ile uyumsuz. Apple ayrıca "cildinizdeki kalıcı veya geçici değişikliklerin" saatin sensörlerine müdahale edebileceğini ve performansını etkileyebileceğini de belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim