Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghenreyesus, Çin'i Covid-19 pandemisinin ilk günleri hakkında şeffaflığını arttırmaya davet ediyor. Bu anlamda da Çin'den laboratuvarlarına erişim için izin vermeye çağırıyor. Ghenreyesus 15 Temmuz'da yapılan basın toplantısında SARS-CoV-2'nin kökenini anlamak için bu erişim izninin şart olduğunu belirtiyor. 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinden bütün dünyaya yayınlan bu virüsün nasıl hayvandan insana sıçradığını çözmenin, virüsü durdurmak için işe yarar bilgiler verebileceğini düşünüyor Ghenreyesus.
Virüs kökenini deşifre etmek için DSÖ ayrı bir araştırma ekibi oluşturuyor şu sıralar. Ghenreyesus "zoonotik" (hayvan kaynaklı) temelli bu hastalığı anlamak için bundan sonra daha agresif davranacaklarını bildirdi. Oluşturulan araştırma ekibindeki Erasmus Üniversitesi'nden virolog ve veteriner olan Marion Koopmans Çin'in veri ve erişim izni sağlamadaki gecikmeleri konusunda endişeli olduğunu ve çok değerli zamanın kaybedildiğini söyledi.
Çin'e daha fazla müsaade yok
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e karşı şimdiye kadar fazla "saygılı" davrandığı için eleştirilen Ghenreyesus, bu basın açıklamasında sert bir tavır takındı. DSÖ'nün bu sert çıkışı da araştırmacılar, iyi bir işaret olarak yorumladılar. Broad Enstitüsü gen terapisi araştırmacısı Alina Chan, bu açıklamanın DSÖ'nün daha güvenilir ve dengeli bir araştırma yapacağının sinyali olduğunu söylüyor.
Çin, geri çevirdi
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, dün düzenlediği basın toplantısında Tedros Adhanom Ghenreyesus'un isteğini "konuyu siyasallaştırdığı" gerekçesiyle geri çevirdi. Öte yandan Lijian, virüsün donmuş gıda yoluyla ülkeye girmiş olabileceği iddiasını da yeniledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5807 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
dsö, Popüler Bilim