Anlık Bildirim

Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryasını tanıtıldı: 5 dakikada 200 km menzil

Çin otomotiv endüstrisi, dünyanın en hızlı şarj olabilen elektrikli araç bataryasını tanıttı. CATL ve SAIC-GM ortaklığıyla geliştirilen bu batarya, 6C gibi etkileyici bir şarj oranı sunuyor.

Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryasını tanıtıldı Tam Boyutta Gör

General Motors'un Çin'deki ortak girişimi SAIC-GM ve batarya devi CATL, dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryasını tanıttı. Lityum Demir Fosfat (LFP) yapısını temel alan bu batarya, 6C gibi inanılmaz bir şarj oranına ulaşarak, Geely'nin önceki rekoru elinde bulunduran Golden Battery’sini (5.5C) geride bırakıyor.

Yeni batarya gelecek yıldan itibaren General Motors'un 900 voltluk Ultium platformunda kullanılmaya başlanacak. Şarj sürecinin verimliliğini arttırmak ve istikrarlı bir performans elde etmek amacıyla özel bir elektrolit kullanıldı. Söz konusu elektrolit, iletkenliği arttırmak ve viskoziteyi azaltmak için optimize edilmiş bir formülasyona sahip. Yeni formül, pilin daha verimli çalışmasını sağlayarak lityum iyonlarının hareketini hızlandırıyor.

Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryasını tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Çin batarya teknolojilerinde çok ileride

Giriş kısmında bahsi geçen Golden Battery, 10.5 dakikada %10'dan %80 doluma ulaşabiliyor. Ancak SAIC-GM ve CATL'nin geliştirdiği yeni batarya bu süreyi 10 dakikanın altına düşürme potansiyeline sahip. Bu gelişme, şarj sürelerini içten yanmalı motorlu araçların yakıt dolum sürelerine yaklaştırarak elektrikli araçların daha hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlayabilir.

Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryasını tanıtıldı

SAIC-GM tarafından açıklamada 6C bataryanın yalnızca 5 dakikalık bir şarjla 200 kilometreden fazla menzil sunabildiği belirtildi. Ayrıca bu durumun bataryalı elektrikli araç (BEV) kullanıcılarının menzil kaygısını büyük ölçüde azaltacağı vurgulandı. Çin, batarya teknolojilerinde Kore, Avrupa ve Japon endüstrilerinden çok daha ileride. 2023 yılında dünya genelinde üretilen batarya hücrelerinin %85'inin Çin'den gelmesi de bunu kanıtlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim