Anlık Bildirim

Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu feribotu hizmete başlıyor

Dünyanın ilk hidrojenle çalışan ticari feribotu San Francisco Körfezi'nde çalışacak ve yolculuk yapmak ücretsiz olacak.                                          
Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu feribotu hizmete başlıyor Tam Boyutta Gör
19 Temmuz'dan itibaren dünyanın ilk hidrojenle çalışan ticari yolcu feribotu San Francisco Körfezi boyunca düzenli seferlere başlayacak. Hizmet altı ay boyunca (gemi deneme sürecindeyken) ücretsiz olacak. Gemi her seferinde en fazla 75 yolcu alabilecek. Yetkililere göre bu küçük adım, karbonsuz deniz taşımacılığına giden yolda bir ilk olacak.

Deniz taşımacılığını karbonsuzlaştırma adımı

21 metre uzunluğundaki MV Sea Change katamaranı Alameda, Kaliforniya'da Bay Ship and Yacht ve Bellingham, Washington'da All-American Marine tarafından inşa edilmiş. Elektrikli tahrik sistemleri hidrojen yakıt hücreleri tarafından üretilen enerjiyle çalışıyor. Gemideki hidrojen rezervi 300 deniz mili (555 kilometre) ya da 16 saatlik bir yolculuk için yeterli. Geminin tam olarak ne kadar süreyle ve hangi modda seyahat edeceği ise belirtilmiş değil. Geminin körfez boyunca Pier 41'den San Francisco Merkez Yolcu Terminali'ndeki iskeleye kadar seyahat edeceği söyleniyor.

Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu feribotu hizmete başlıyor Tam Boyutta Gör
Hidrojen yakıtı, ülkelerin karayolu taşımacılığından demiryolu, havacılık ve deniz taşımacılığına kadar taşımacılığı karbonsuzlaştırma çabalarının merkezinde yer almayı vaat ediyor. Avrupa'da gemicilik için yakıt hücreleri daha da erken kullanılmaya başlandı. Zira 2023 yazından bu yana hidrojen yakıtlı bir konteyner gemisi Ren Nehri boyunca seyahat ediyor. Yakında bu tür gemilerden oluşan filo bir düzineden fazla olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim