Anlık Bildirim

Düşük Faizli Krediyle Tasarruf Etmenin Yolları

Nakit ihtiyacının karşılanması için sunulan bir bankacılık ürünü olan kredi, bankanın size çeşitli amaçlar için kullanacağınız bir finansman sağlaması durumudur.                     

Düşük Faizli Krediyle Tasarruf Etmenin Yolları Tam Boyutta Gör

Nakit ihtiyacının karşılanması için sunulan bir bankacılık ürünü olan kredi, bankanın size çeşitli amaçlar için kullanacağınız bir finansman sağlaması durumudur. Ev ya da araba satın almak, evlenmek, kredi kartı borçlarınızı ödemek, eğitim ya da tatil gibi sebeplerle nakit paraya ihtiyaç duyuyorsanız tercih edebileceğiniz kredi, önemli bir bankacılık ürünüdür.

Bankadan kredi çekilmeden önce kredi puanı hesaplama adımları tamamlanır. Ardından da faiz oranı hesaplaması yapılır. Söz konusu faiz oranı bazı durumlarda ise düşük faiz oranlarını içerir. Bu faiz oranına bağlı olarak önceden belirtilmiş ödeme planına göre ödeme yapmanız gerekir. Bununla birlikte ödeme yaparken daha az zorlanacağınız, Akbank tarafından sunulan düşük faizli krediler de bulunmaktadır. Özellikle yatırım ya da tasarruf yapmak isteyenler tarafından tercih edilen düşük faizli krediler tasarruf sağlamak adına yararlı olabilir.

Kredi Seçimi ve Şartları

Krediler aniden gelişen nakit ihtiyacınızı karşılamak için tercih edebileceğiniz nakit ihtiyacı çözümü ürünleridir. Bu doğrultuda Akbank tarafından sunulan düşük faizli krediler sayesinde tasarruf etmenin mümkün olduğu söylenebilir. Ancak bunun için kredi seçimi yaparken dikkatli olmak, ihtiyaçlarınıza uyum sağladığından emin olduğunuz bir kredi seçmek gerekir.

En Uygun Kredi Türünü Bulma

Kendinize en uygun kredi türünü bulmaya çalışırken öncelikle ihtiyacınızı belirlemelisiniz. Ardından kredi türleri hakkında araştırma yapmalısınız. Konut kredisi, ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi gibi farklı seçenekler olması ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilmeniz konusunda sizlere yardımcıdır.

Kendinize en uygun krediyi bulmaya çalışırken faiz oranlarını karşılaştırmalı, ihtiyacınıza uygun bir kredi türü seçmeye özen göstermelisiniz. Faiz oranları düşük bir kredi seçmek geri ödeme konusunda avantajlı olmanızı sağlar. Kredi başvuru ücreti, sigorta ve dosya masrafı gibi ek maliyetleri göz önünde bulundurarak da kendinize en uygun kredi türünü bulabilirsiniz. Bununla birlikte tercih ettiğiniz kredinin geri ödeme koşullarını da seçim öncesi mutlaka kontrol etmelisiniz.

Vade Süresinin Etkisi

Kredi seçimi yaparken vade süresi en önemli belirleyicilerden biridir. Kredinizin vadesi uzadıkça aylık taksitlerin oranı düşer. Bu durum ilk etapta bütçenizi rahatlatsa da vade süresinin uzun olması toplam geri ödeme miktarının artmasına yol açar. Uzun vadeli krediler toplam faiz maliyeti daha yüksek olan krediler oldukları için tercih edilmeyebilirler. Daha kısa vadede tamamlanan kredilerin faiz oranları daha düşüktür. Bu durum geri ödeme maliyetinin toplamda daha az olmasını sağlar. 

Ödeme Planını Optimize Etme

Tasarruf yapmak için krediyi tercih ediyorsanız ve bu amaçla kendinize uygun bir kredi türü arayışındaysanız ödeme planınızı göz önünde bulundurmalısınız. Herhangi bir kredi ürününe başvurmadan önce faiz oranları ve aylık taksitler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu aşamada aylık olarak ödeyebileceğiniz tutarları tercih etmek en mantıklı seçenek olacaktır. Ödeme planına sadık olmamak hem kredi puanını düşürür hem de maddi olarak çeşitli problemler yaşamanıza yol açabilir.

Kredi Kullanımı ve Yönetimi

Düşük faizli krediler hem çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılamanız konusunda sizlere yardımcıdır hem de daha tasarruflu bir yöntem olarak değerlendirilir. Fakat bunun için kredi kullanmadan önce hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeli ve gerekli planlamayı yapmalısınız. Krediyi hedefli bir şekilde kullanmak ve gerekli bütçe planlamalarını yapmak idealdir. Aynı zamanda uzun vadede gelişebilecek ekonomik problemlere karşı önlem almanızı sağlar. 

Krediyi Hedefli Kullanım

Düşük faizli kredi, birbirinden farklı amaçlar için tercih edilebilir. Fakat burada en önemli nokta krediyi hedefli kullanımdır. Kredinin hedefli kullanımı yani kredi kullanımı öncesinde bir gereksinim mi yoksa ihtiyaç mı olduğu doğru şekilde tespit edilmelidir. Özellikle düşük faizli krediler diğer kredilere göre daha kolay ödeme kolaylıkları oluştursalar da doğru şekilde kullanılmadığında ödeme zorluğu oluşturabilirler. Bu yüzden faiz oranı fark etmeksizin kredinin hangi amaçla kullanılacağına karar verilmelidir.

Bütçe Planlaması

Kredi kullanımını tasarruflu hale getirmeyi engelleyen en temel etkenlerden biri bütçe planlaması konusunda yeterince makul ve mantıklı davranamamaktır. Örneğin pek çok kişi aylık ödemesi gereken ücreti daha düşük olduğu için uzun vadeli krediler tercih eder. Fakat kredi vadesi uzadıkça faiz artar. Dolayısıyla kısa süre içerisinde ödeyebileceğiniz bütün miktarı ödeyerek kredi sürenizi kısaltmak düşük faizli krediden faydalanmanız konusunda sizlere yardımcı olabilir. 

Bütçe planlaması konusunda mantıklı davranırsanız düşük faizli kredi ile tasarruf etmenin kolay olacağını görebilirsiniz. Ancak bunun için aylık ödemeniz gereken miktarın bütçenizi aşmayacağından emin olmalı, buna uygun bir seçim yapmaya özen göstermelisiniz.

Kredi Kartı Borçlarını Yönetme

Düşük faizli kredi aldığınız toplam miktarın üzerine diğer kredilere göre daha az ekleme yaparak geri ödemeniz gereken bankacılık ürünüdür. Kredi kartı borçlarınızın yönetilmesi için düşük faizli kredi destek sağlayabilir. Kredi kartı faizinden çekmiş olduğunuz kredinin faiz oranı daha düşük olduğunda çekmiş olduğunuz ihtiyaç kredisi ile kredi kartı borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Bu ise önemli seviyede tasarruf yapılmasını mümkün hale getirecektir. Çektiğiniz kredi tutarına bağlı olarak kredi kartı borçlarınızın ödemesi ve faiz oranlarının hesaplamasını yaparak kredi çekme imkanını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Tasarruf Stratejileri

Düşük faizli kredi ile tasarruf yapmak pek çok kişi tarafından tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntem farklı şekillerde ele alınabilir. Örneğin ödemeniz gereken kredi kartı borçlarınız varsa ve bütçeniz sebebiyle borçlarınızın tamamını aynı anda ödeyemediğiniz bir durum içindesiniz. Bu durumda faiz gibi istenmeyen durumlarla karşılaşıyorsanız kredi çekerek bu problemin üstesinden gelebilirsiniz. 

Bununla birlikte düşük faizli kredi çekerek çeşitli yatırımlar yapabilirsiniz. Düşük faizli kredi ile makul yatırımlar gerçekleştirmek uzun vadede mantıklı bir yatırım yapmanızı sağlar. Siz de bu gibi stratejiler sayesinde düşük faizli kredi ile tasarruf yapabilirsiniz. Bu durum uzun vadede mantıklı bir yol izlemenize katkıda bulunur. 

Tasarruf Hedefleri Belirleme

Akbank tarafından sunulan   uygun faizli evlilik kredisi gibi seçeneklerden faydalanarak tasarruf yapmak mümkündür. Farklı alanlarda kullanım için değerlendirilebilecek düşük faizli krediler o anki ihtiyaçlarınızı makul şekilde karşılamak için fırsat oluşturur. Örneğin evlilik kredisinde uygun faiz oranlarından yararlanmak düğününüzü ertelemeden gerçekleştirmek için imkan tanır. Bunun dışında diğer oluşan ihtiyaçlarınız için de yine düşük faizli kredi imkanlarını değerlendirerek tasarruf sağlayabilirsiniz.

Otomatik Ödeme Sistemleri

Düşük faizli kredi ile tasarruf yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri yöntemlerden biri otomatik ödemedir. Kredi ödemelerini unutuyor ve bu sebeple borcunuza faiz eklendiğini görüyorsanız otomatik ödeme sistemlerinden yararlanarak bu problemin üstesinden gelebilirsiniz. 

Ekstra Ödeme Yapmanın Önemi

Akbank tarafından sunulan ve müşterilerin tasarruf yapmalarına yardımcı olan   düşük faizli kredi   genellikle  vade süresi kısa olan bir bankacılık ürünüdür. Bu durum mümkün olan en kısa süre içerisinde borcunuzun tamamlanmasını sağlar. Bu süreci daha mantıklı hale getiren en temel etkenlerden biri ise ekstra ödeme yapmaktır. 

Örneğin bazı aylarda bütçenize bağlı olarak olması gerekenden daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Bu durum borcunuzun daha önce ve daha düşük faiz oranları üzerinden kapanmasını sağlar. Ekstra ödeme yapmak da düşük faizli kredinin sağladığı tasarruf imkanları arasında bu şekilde yerini alabilir. Düşük faizli kredi imkanlarından yararlanarak ihtiyaçlarınızı gidermek için kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim