Anlık Bildirim

Elon Musk hedefi belirledi: 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takmak

Elon Musk, yine iddialı bir açıklama ile gündeme geldi. Ünlü girişimci 2026 yılına kadar 1.000'den fazla kişiye Neuralink beyin çipi takmayı hedeflediklerini duyurdu.

Elon Musk'ın hedefi 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takmak Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren Neuralink şirketi, 2026 yılına kadar 1.000'den fazla hastaya çip yerleştirmek gibi oldukça iddialı bir hedef belirledi. Ünlü girişimcinin bu konudaki açıklamaları son derece iyimser olduklarını gösteriyor.

Şu anda dünyada beynine Neuralink çipi yerleştirilmiş sadece bir kişi var. İkincisi de yolda. Elon Musk kişisel X (Twitter) hesabında iki yıl içinde dünyada Neuralink'e sahip 1.000'den fazla insan olacağını söyledi. Bu yılın sonuna kadar birkaç kişiye daha çip takılacak.

"Akıllı telefonların yerini alacak"

Neuralink çipi ilk olarak 8 yıldır boynundan aşağısı felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh'a umut ışığı oldu. Arbaugh, çip sayesinde zihin gücünü kulllanarak bilgisayar oyunları oynamayı başardı. Bu durum aynı zamanda Neuralink'in potansiyelini gözler önüne serdi.

Elon Musk'ın hedefi 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takmak Tam Boyutta Gör

Neuralink çipleri, felçli hastaların zihinleriyle mekanik uzuvlarını kontrol etmelerini sağlayarak hareket kabiliyetlerini geri kazanmalarına yardımcı olacak. Elon Musk daha önceki bir açıklamasında gelecekte akıllı telefonların yerini Neuralink beyin implantlarının alacağını söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim