Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla'nın robotaksi tanıtım tarihini açıkladı

Tesla, Robotaksi'sini 10 Ekim'de tanıtmaya hazırlanıyor. Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin otonom aracının tanıtımını ertelemesinin nedeninin bazı tasarım değişiklikleri olduğunu söylemişti.
Elon Musk, Tesla'nın robotaksi tanıtım tarihini açıkladı Tam Boyutta Gör
Elon Musk, Tesla'nın bir lansmandan ziyade bir ürün tanıtımı olarak görülen robotaksi tanıtımının planlanan tarihten tam iki ay sonra yani 10 Ekim'de gerçekleşeceğini söyledi.

Tesla Robotaksi 10 Ekim'de tanıtılacak

Nisan ayında konuşan Elon Musk, Tesla'nın 8 Ağustos'ta bir robotaksi tanıtacağına dair söz vererek yatırımcıları harekete geçirmişti. Ancak etkinliğin erteleneceği bildirildikten sonra Tesla hisseleri son birkaç ayda elde ettiği büyük kazanımların bir kısmını kaybetti.

Tesla CEO'su 15 Temmuz'da sosyal medyada yaptığı paylaşımda, araçların ön kısmında önemli bir tasarım değişikliği talep ettiğini belirterek bunun ekibine zaman kazandıracağını söyledi.

Analistler tanıtımı bir ürün lansmanından çok Tesla'nın teknolojiye olan özleminin bir göstergesi olarak görüyor. Musk'ın geçmişte de yeni teknoloji ve araçlar vaat ettiği ancak ürünleri yıllar sonra piyasaya sürdüğü hatırlatıldı.

Cybertruck, ilk olarak Kasım 2019'da tanıtılmış ve üretimi 2021'de planlanmıştı. Ancak ilk modeli 2023'ten önce üretilmeyecekti. Tesla, ikinci nesil Roadster spor otomobilini 2021'e kadar piyasaya sürmeyi hedeflemişti ancak şimdi 2024'ün sonunda bir prototip sergilemeyi bekliyor.

Kaynakça https://qz.com/tesla-elon-musk-robotaxi-unveil-date-october-stock-1851603061 https://insideevs.com/news/727656/tesla-robotaxi-october-reveal-date/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim