Anlık Bildirim

Musk: Tesla'nın insansı robotları aramızda dolaşacak

Tesla, Cybercab etkinliğinde yeni fütüristik araçlarını tanıttı. Robovan'ın tanıtımı sırasında yeni Tesla Optimus robotlar da görüldü. Elon musk, insansı robotların aramıza karışacağını söylüyor.
tesla optimus insansı robot fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Tesla, 10 Ekim’de Cybercab etkinliğinde Cybercab robotaksi ve Robovan otonomi minibüs modelini tanıttı. Tanıtım esnasında Tesla’nın insansı robotlarını paket taşımak, çiçek sulamak gibi insanların günlük yaptığı işleri yaparken gördük. Tesla CEO’su Elon Musk, espirili bir şekilde Optimus’ların aramızda olacağını ve insanlarla etkileşime gireceğini söyledi.

İnsansı Tesla Optimus botlar neler yapabilecek?

Musk, Tesla’nın insansı robotlarının hemen her şeyi yapabileceğini söyledi. Köpek gezdirme, çocuk bakımı, çimleri biçme, içecek servisi yapma gibi rutin işler artık robotlara devredilecek gibi görünüyor. Yalnız, bu robotlara sahip olmak biraz maliyetli. Musk, fiyatının 20.000 - 30.000 dolar arasında olacağını açıkladı.

Sunum etkileyici olsa da, sonrasında Tesla Optimus robotların yaptıkları pek etkileyici değildi. İnsanlar, masalarda ve kalabalık içinde Optimus robotlarla etkileşime girmeye çalıştı. Ancak, robotlar Astro Bot tarzında el sallamaktan başka pek bir şey yapmadı. İçerecek masası vardı ancak Optimus botun bir bardak buz tutmaktan fazlasını yaptığı görülmedi.

Musk, Optimus’un 2024 sonuna kadar faydalı görevler yapmaya başlayacağını, gelecek yılın sonunda satışa sunulacağını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim