Anlık Bildirim

Elon Musk reklam verenlere tepkili: Zalimsiniz

Çeşitli nedenlerle X (Twitter) platformuna reklam vermeyi keserek firmayı zarara uğratan büyük reklam verenleri Elon Musk, özgür iradeye zulüm yapmakla suçladı. 
Elon Musk Tam Boyutta Gör
Yeni adıyla X eski adıyla Twitter platformu, Elon Musk satın aldığı günden bu yana yavaş yavaş dibe doğru gidiyor. Piyasa değeri inanılmaz düşen X (Twitter) üzerine bir de reklam verenlerini kaybediyor. Elon Musk ise tepkili.

Elon Musk zulme mi uğruyor?

X platformunu satın aldıktan sonra manipülasyona izin verdiği için önemli reklam verenlerin desteğini kaybeden Elon Musk, bu hafta bir darbe daha aldı. Anti-semitist söylemlerin olduğu paylaşımların yanında kendi reklamları yer aldığı gerekçesiyle Comcast, IBM ve NBC gibi devler reklamlarını geri çekmişti.

Elon Musk her ne kadar Yahudilere yönelik belirli terimlerin kullanılmasını yasaklasa da yaranamadı. Ünlü iş adamı, Media Matters hesabının anti-semitist söylemler ve reklamların bir araya gelmesinde payının olduğunu iddia ederek dava açtı.

Diğer taraftan büyük reklam verenlerin pek çoğunun ifade özgürlüğüne karşı zalim olduklarını belirtmekten de geri kalmadı. Yapılan hesaplamalara göre Twitter platformunun en büyük 100 reklam vereninden 37’si yılın ilk çeyreğinde reklam harcaması yapmadı. 24 tanesi ise harcamalarını yüzde 80 oranında kıstı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4378 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
x, elon musk ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim