Anlık Bildirim

Ehliyet yenileme için son tarih yaklaşıyor

31 Aralık 2024 tarihinde süresi sona erecek eski tip ehliyetleri yenilemek isteyenlerin elini çabuk tutması isteniyor. Son haftalarda yoğunluk yaşanabilir.      
Ehliyet Tam Boyutta Gör
1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenisi ile değiştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen son tarihe çok az bir süre kaldı. Yoğunluk ihtimaline karşı sürücüler uyarılıyor.

Ehliyet yenileme için ne gerekiyor?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu bildirmişti. Bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Ehliyet yenileme için:

  • İlgili sağlık merkezlerinden sağlık raporu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • 15 lira yenileme ücreti

gerekiyor. Bunları tamamlayanlar; Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya https://nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor.

Başvuruda bulunanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine teslim ediliyor. Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim