Anlık Bildirim

Formula 1 ve Amazon, yarışları yapay zeka destekli görüntüleyecek

Formula 1 ve Amazon yeni bir yapay zeka analiz robotunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin yöneticileri yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş yayınlara yönelik planlarını açıkladı.
Formula 1 ve Amazon, yarışları yapay zeka destekli görüntüleyecek Tam Boyutta Gör
Formula 1 (F1) ve Amazon Web Services (AWS), kişiselleştirilmiş yarış görüntüleme sağlamak için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak izleyici deneyiminde devrim yaratıyor. 2018'de başlatılan bu ortaklık, gerçek zamanlı bilgiler ve stratejik tahminlerle hayranları aksiyona yaklaştırmayı ve genel izleme deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.

Yapay zeka geliştirmeleriyle izleyici sayısında artış bekleniyor

AWS tarafından desteklenen F1 Insights, F1 izleyici deneyimindeki en önemli dönüşümlerden biri olarak kabul ediliyor. Taraftarlar, her arabadaki 300'den fazla sensörden alınan verilerle eğitilen makine öğrenimi modellerini kullanarak, sürücülerin anlık kararları nasıl verdiklerini ve takımların gerçek zamanlı olarak yarış stratejilerini nasıl tasarladıklarını anlayabilecekler.

En heyecan verici özelliklerden biriyse takip eden bir arabanın öndeki araca çarpma mesafesine ulaşması için kaç tur süreceğini tahmin eden simulasyon. Bu özellik, gerçek zamanlı güncellemeler sağlamak için izleme geçmişini ve öngörülen sürücü hızını kullanıyor.

Ayrıca AWS ve F1, hayranlarına stratejik bilgiler sunan çeşitli özellikleri kullanıma sundu. Tahmin Edilen Pit Stop Stratejisi, ilk tur sırasında yarış stratejisini hesaplamak için geçmiş verileri kullanarak izleyicilerin bir sürücünün bir sonraki pit stopunu ne zaman yapması gerektiğini görmesine olanak tanıyacak. Bu, izleyicinin yarış stratejisine aşinalığı ne olursa olsun beklenti ve heyecan yaratıyor.

Bir diğer yenilikçi özellik ise sürücülerin bir önceki tura göre elektrik enerjisini nasıl kullandıklarını belirleyen Hibrit Enerji Sistemi. Bu, izleyicilerin önemli stratejik kararları ve pistteki savaşları anlamalarına yardımcı olan bir özellik.

En son özellik olan Alternatif Strateji, Austin, daha önce Teksas'ta düzenlenen 2023 Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'sinde tanıtılmıştı. Bu özellik izleyicilere, sürücülerin ve ekiplerinin farklı stratejik kararlar vermesi durumunda yarışların nasıl sonuçlanabileceğine dair bir bakış açısı sağlıyor. Alternatif sonuçları simüle etmek için zamanlama, yarış hızı, lastik bozulması ve hava koşulları gibi veri noktalarını kullanıyor.

Formula 1 ve Amazon, yarışları yapay zeka destekli görüntüleyecek

F1 ve AWS arasındaki ortaklık daha yeni başlıyor. Güçlü bir AWS çerçevesinin mevcut olmasıyla F1, düşük değerli faaliyetlerin yükünü hafifletecek alanları değerlendiriyor ve geliştiricilerin daha ileri düzey projeler üzerinde çalışmasına olanak tanıyor. F1 bugüne kadar 96 farklı AWS hizmeti ve çözümü kullandı ve bu sayının artmaya devam etmesi bekleniyor.

Formula 1'in teknoloji sorumlusu James Bradshaw, yapay zekanın daha etkili bir rol oynayacağını, verilerin ve kullanıcı davranışının daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını öngörüyor. Bu, F1'in gelecekte izleyicilere daha kişisel ve ilgi çekici deneyimler sunmasını sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim