Anlık Bildirim

Fransa Türkiye'yi "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı

Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi tarafından yapılan bir açıklamaya göre Türkiye, Fransa için seyahat kısıtlamaları uyarınca, kırmızı listedeki ülkelerden turuncu listedeki ülkelere geçiş yaptı.

Fransa Türkiye'yi 'kırmızı ülkeler' listesinden çıkardı Tam Boyutta Gör

Fransa, Türkiye'yi Covid-19 salgınında seyahat kısıtlaması getirilen "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı. Bu kararla beraber Türkiye'den Fransa'ya gidecek yolcular için 10 günlük zorunlu karantina işlemi kaldırılmış oldu. 

Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi Ali Onaner'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'den elde edilen bilgiler ışığında artık Türkiye'nin seyahat kısıtlama listesinde kırmızıdan turuncuya geçirildiği belirtildi. 

Bilindiği üzere birçok ülke gibi Fransa da Covid-19 salgını boyunca ülkeleri seyahat edilebilirlik açısından sınıflandırdı. Bu sınıflandırma üç kategoriye ayrılıyor: Yeşil, turuncu ve kırmızı. Tahmin edilebileceği üzere kategoriler seyahat etmeye elverişliden, seyahat kısıtlaması olana doğru sıralanıyor. Bu anlamda orta kategori, yani şu an Türkiye'nin bulunduğu turuncu ülkeler kategorisi, virüsün hala yayılmaya devam ettiğini ama kontrol altında da tutulduğunun bilgisi olan ülkeler kategorisi. 

Turuncu listede yer alan ülkelerden Fransa'ya gelmek isteyen Covid-19 aşılarını olmuş kişilerin artık ülkeye girmesi için zorunlu bir sebep belirtmesine gerek yok. Ancak yalnızca negatif test sonucu ibraz etmek yeterli olabiliyor. Kırmızı listede olan ülke vatandaşlarıysa ancak zorunlu koşullarda ülkeye giriş yapabiliyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim