Anlık Bildirim

Araştırmaya göre geçtiğimiz yıl rekor sayıda çevre aktivisti öldürüldü

Uluslararası kâr amacı gütmeyen bir grup olan Global Witness’ın yayınladığı bir rapor, geçtiğimiz yıl dünyada rekor sayıda çevre aktivistinin öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Global Witness’ın 13 Eylül 2021’de yayınladığı bir rapora göre, 2020 yılında dünya çapında 227 çevre aktivisti öldürüldü. Bu da haftada ortalama 4 kişiden fazla insanın öldürüldüğünü gösteriyor.

Ayrıca, uzmanlar bu sayının “kesinlikle eksik” olduğunu belirtiyor ve aktivistlere yönelik saldırıların çoğunun bildirilmediğine dikkat çekiyor.

2020'de Meksika'da öldürülen aktivist Tam Boyutta Gör

Araştırmaya göre saldırıların yarısından fazlası sadece üç ülkede gerçekleşti: Kolombiya, Meksika ve Filipinler. Raporda ayrıca, aktivistlerin çoğunun ormanları endüstriyel gelişmelerden korurken öldürüldüğü de belirtildi.

En çok cinayet işlenen sektör, 23 vaka ile ağaç kesimi sektörü oldu. Belirli ekosistemleri korumaya çalışan aktivistlere yönelik ölümcül saldırıların çoğu yağmur ormanlarında meydana geldi.

Geçtiğimiz yıl rekor sayıda çevre aktivisti cinayete kurban gitti Tam Boyutta Gör

“Dünya liderleri bu konuyu ciddiye almalı”

Bu rapor, çevre aktivistlerinin üst üste iki yıldır rekor sayıda cinayete kurban gittiğini bizlere gösteriyor. Global Witness’tan Chris Madden da BBC’ye verdiği röportajda dünya liderlerinin çevre aktivistlerini koruma konusunda ciddi olmaları gerektiğini vurguladı.

Madden ayrıca, “Bu veriler, artan iklim değişikliklerinin etkilerine karşı ormanları, çevreyi, nehirleri korumak için hayatlarını riske atan insanların var olduğunu gösteren bir hatırlatıcı” ifadelerini kullandı ve iklim değişiklikleri ile mücadele için gerekenlerin yapılması çağrısında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim