Anlık Bildirim

GeForce RTX 4070 ekran kartı bir süre GDDR6 belleğe geçiyor

Nvidia’nın bellek ortağı Micron’un üretimde yaşadığı bazı sıkıntılar nedeniyle GDDR6X bellek tedariğinin bir süre aksayacağı ve firmanın GDDR6 belleğe geçiş yapacağı iddia ediliyor.
GeForce RTX 4070 Tam Boyutta Gör
Ekran kartı dünyasında grafik teknolojileri kadar bellek teknolojileri de önem taşıyor. Bellek tarafında Nvidia’nın AMD’ye karşı en büyük kozu GDDRX belleklerdi. Yıllardır Micron tarafından GDDRX bellek tedarik eden Nvidia böylece ön bellek ve veri yolu açısından avantaj sağlıyordu.

GDDR6X bellek üretiminde sıkıntı var

GeForce RTX 4000 serisi ile birlikte GDDR6X belleklere geçen Nvidia, uzun süredir sıkıntı yaşamıyordu. Ne var ki son üretilen GDDR6X belleklerde kalite kontrol hatası yaşandı ve belirli bir parti üretim çöpe gitti.

Nvidia yoğun bir talep süreci yaşadığı için hatalı GDDR6X belleklerin yerine GDDR6 bellekler kullanmaya karar verdi. İlk etapta GeForce RTX 4070 ekran kartının GDDR6 belleğe düşürüleceği iddia ediliyor. Ne var ki firmanın portföyünde GDDR6X kullanan pek çok model mevcut. Bununla birlikte bellek standardının değişim firmaya da önemli bir yük getirecek.

Kaynaklar Nvidia’nın gelen talebe göre kademe kademe ekran kartlarına GDDR6 bellek ekleyeceği belirtiliyor. Sorun kısa süre içerisinde çözülürse sadece belirli bir parti ekran kartı daha düşük bellek ile gelecek. Kaynaklar Çin pazarının bundan daha fazla etkileneceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim