Geleceğin şehirleri kesinlikle bugün bile bilmediğimiz malzemelerden inşa edilebilir ve yapılan araştırmalara göre bunların canlı materyaller olması mümkün. Örneğin, mantarlar veya mikroorganizmalar tarafından oluşturulan binaları hayal edin.
İnşaat sektörü henüz sıcak bakmıyor
Boulder'daki Colorado Üniversitesi'nde malzeme bilimcisi ve mühendislik uzmanı Will Srubar, yaşayan, kendi kendini geliştiren ve kendi kendini iyileştiren yapıların geleceğin inşaat endüstrisi için en iyi seçim olacağını savunuyor. Canlı malzemelerin geliştirilmesinin sadece yeni binaların onarım ve montajının finansal maliyetlerini azaltmakla kalmayacağı, aynı zamanda geleneksel yapı malzemelerinin üretiminin birçok çevresel maliyetini de ortadan kaldıracağı varsayılıyor.
Tabii ki, bilim insanları bu malzemeleri pratik ve uygun maliyetli hale getirmenin bir yolunu bulsalar bile, canlı malzemelerin kullanımı için tüm inşaat konseptinin gözden geçirilmesinin gerektiği belirtiliyor. Tüketicilerin bu durumu kabullenmesinin yanında, inşaat endüstrisinin henüz canlı organizmalar hakkında olumsuz bir algısı mevcut ve bilim insanları bu düşünceleri en kısa zamanda değiştirmeyi umuyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5972 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
inşaat, bilim ve