Anlık Bildirim

Gemini, telefondan yüklediğiniz dosyaları analiz edebilecek

Google, Gemini mobil uygulamasına dosya yükleme özelliğini ekledi. Kullanıcılar, telefonlarındaki bir dosyayı Gemini'yi yükleyerek analiz etmesini isteyebilecek.
google gemini dosya yükleme Tam Boyutta Gör
Gemini’nin ücretli sürümü olan Gemini Advanced, artık kullanıcıların veri analizi için dosya yüklemelerine izin veriyor. Gemini’ye aynı anda farklı formatlarda birden fazla dosya yükleyip bunlarla ilgili sorular sormak mümkün.

Gemini’ye PDF, CSV, DOCX, XLS, XLSX, TXT, DOTX, RTF ve TSV gibi farklı dosya türlerini yükleyebiliyorsunuz. Bu, PDF dosyaları, Word belgeleri gibi Office dosyaları, Excel tabloları, CSV dosyaları ve daha fazlasını yükleyebileceğiniz anlamına geliyor. Gemini Uzantıları aracılığıyla Google Drive hesabınızı bağlayıp e-tablolar ve belgeleri de yükleyebiliyorsunuz. JPG, JPEG ve WEBP resim dosyaları da destekleniyor ancak bunlar Gemini’nin ücretsiz versiyonunda da var.

Gemini'ye yüklenebilen dosya türleri

  • Düz metin dosyaları: TXT
  • Belge: DOC, DOCX, PDF, RTF, DOT, DOTX, HWP, HWPX
  • Google Dokümanlar'da oluşturulan belgeler
  • Tablo veri dosyaları: CSV, TSV
  • E-tablo dosyaları: XLS, XLSX
  • Google E-Tablolar'da oluşturulan elektronik tablolar

ChatGPT ile kıyaslandığında Gemini’de dosya desteğinin sınırlı olduğu görülüyor. ChatGPT, her türlü dosyayı işleyebiliyor. ZIP dosyalarından JSON, PY, XML dosyalarına, SQL ve MATLAB gibi veri dosyalarına, WAV gibi ses dosyalarına kadar birçok dosya biçimini destekliyor. Gemini’de bir başka kısıtlama da; tek seferde en fazla 10 dosya yükleyebiliyorsunuz ve 100MB’ı geçmemesi gerekiyor.

Mayıs ayında 1.5 Pro’nun gelişiyle Gemini Advanced, belge yükleme ve veri analizi (e-tablolar aracılığıyla) özelliği kazandı ancak yalnızca webde kullanılabiliyordu. Gemini dosya yükleme özelliği artık Android ve iOS cihazlarda da mevcut.

Kaynakça https://9to5google.com/2024/09/03/gemini-app-file-upload/ https://support.google.com/gemini/answer/14903178 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim