- Ortaokul birincisi: Akıllı Kanalizasyon Sistemi
- Lise birincisi: Anında Yangın Tespiti
- 7-14 yaş arasındaki çocukların teknolojik yetkinlik kazanması amaçlanıyor
- Yorumlar
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen Yarını Kodlayanlar projesinin ikinci fikir maratonu gerçekleştirildi. “Afet için İletişim ve 5G” temasıyla düzenlenen fikir maratonunu ortaokul grubunda “Akıllı Kanalizasyon Sistemi” projesiyle FboTech takımı, lise grubunda ise “Görüntü İşleyen Kameralarla Anında Yangın Tespiti” projesiyle Not Found takımı kazandı.
Yarını Kodlayanllar projesinin online fikir maratonlarının ikincisi “Afet İçin İletişim ve 5G” temasıyla düzenlendi. Ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Katılımcı takımların akıllı teknolojiler kukllanarak afet esnasında yaşanabilecek sorunlara çözüm bulmaları istendi. 61 takımın başvurduğu online fikir maratonunda ortaokul ve lise gurubunda 5’er takım finale kaldı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci takımlara 15 bin TL, ikinci takımlara 10 bin TL ve üçüncü takımlara 5 bin TL değerinde teknoloji hediye çekleri takdim edildi.
Ortaokul birincisi: Akıllı Kanalizasyon Sistemi
Ortaokul grubunda Serdar Taşpınar ve Çağan Aras Çağlar’dan oluşan FboTech takımı “Akıllı Kanalizasyon Sistemi” projesiyle birinci; İlkim Derin Ören, Emin İşler ve Berk Can Yıldız’dan oluşan LWYS takımı “Afet için Akıllı Bileklik” projesiyle ikinci; Furkan Alp Özdemir ve Sadullah Efe Demir’den oluşan Garage Power takımı “Göçük Altında Konum Tespiti Yapabilen Drone” projesiyle üçüncü oldu.
Lise birincisi: Anında Yangın Tespiti
Lise grubunda ise Eda Tosun, Pelin Sarp ve Tarık Yılmaz’dan oluşan Not Found takımı “Görüntü İşleyen Kameralar İle Anında Yangın Tespiti” projesiyle birinci; Feridun Pınarbaşı, Ömer Hakim, Samet Şeyhanlıoğlu ve Özgür Doğu Oğuz’dan oluşan Neuro Norm takımı “Yangın Anında Konum Tespiti Yapabilen ve Yangını Yavaşlatan Drone” projesiyle ikinci; Berk Yalçın ve Yankı Güven Kırlıkova’dan oluşan DroneX takımı “Heyelan ve Çığ Öncesi Tespit Yapabilen Drone” projesiyle üçüncü oldu.
7-14 yaş arasındaki çocukların teknolojik yetkinlik kazanması amaçlanıyor
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliği ile 2016 yılında hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında bugüne kadar 81 ilde 192 binin üzerinde çocuğa kodlama öğretildi. Programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama ve oyun geliştirme konularında eğitimler veriliyor. Son olarak ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen online fikir maratonlarıyla somut toplumsal sorunlara çözüm üretebilecek hikayelerin çıkarılması amaçlanıyor. Proje kapsamında, son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye için harcanan tutarın 4,4 kat fazlası kadar sosyal fayda yaratıldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.