Anlık Bildirim

Google'dan Türkiye’deki tüm reklamlara zam!

Google'ın Türkiye'de yayınlanan reklamlar için uyguladığı Yasal İşlem Maliyeti oranı yüzde 5'ten yüzde 7'ye yükseldi. Artık reklamverenlerden daha fazla ek ücret alınacak.
Google'dan Türkiye’deki tüm reklamlara zam! Tam Boyutta Gör
Google’ın dijital reklam platformu Google Ads, Türkiye’de yayınlanan reklamlar için yapılan ödemelerden otomatik olarak ek kesinti yapıyor. Yapılan ek kesinti miktarına zam geldi. 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de yayınlanan reklamlardan yüzde 5 yerine yüzde 7 oranında Yasal İşlem Maliyeti (ROC) ücreti alınacak.

Google’dan müşterilere iletilen e-postaya göre Türkiye’deki ek ücretlerde güncellemeye gidildi. Google Ads’in 1 Kasım 2020’den günümüze kadar yüzde 5 oranında uyguladığı Yasal İşlem Maliyeti, 1 Temmuz 2024’ten itibaren yüzde 7 oranında uygulanacak. Örneğin kullanıcıların 100 TL'lik bir reklam harcaması için kartından 107 TL çekilecek.

Google'dan Türkiye’deki tüm reklamlara zam!

Türkiye’de 2020 yılında yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi ile Google, Apple, Facebook gibi küresel teknoloji şirketlerinin ücretli dijital hizmetlerinden yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi alıyor. Google, müşterilerine yansıttığı Yasal İşlem Maliyeti ile Dijital Hizmet Vergisi gibi yükümlü olduğu vergileri ödüyor.

Google konuyla ilgili olarak “Yasal İşletim Maliyetleri, Türkiye'deki düzenlemelere uyumla ilgili karmaşıklığın ve maliyetin önemli ölçüde artması nedeniyle eklenmektedir.” diyor. Türkiye’de dijital reklamcılık veya dijital hizmetler hakkında yeni bir yasal değişiklik yapılmadı. Bu nedenle Yasal İşlem Maliyeti’ndeki artışın, Google’ın açıklamasının ikinci kısmında belirtildiği gibi “Maliyetin önemli ölüde artması nedeniyle” yapıldığını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim