Anlık Bildirim

Google, GPT4o ile rekabet edebilecek bir yapay zeka modeli geliştiriyor

Arama devi Google'ın, OpenAI ile rekabeti güçlendirmek için GPT4o'ya benzeyen yeni bir yapay zeka modeli üzerinde çalıştığı bildirildi.                          
Google, GPT4o ile rekabet edecek yapay zeka modeli gelişitiriyor Tam Boyutta Gör
Bloomberg haber ajansının kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Google aktif olarak insan düzeyinde akıl yürütme yeteneğine sahip yapay zeka (AI) teknolojisi geliştiriyor.

Sızan bilgilere göre Google'ın geliştirme ekibi, “muhakeme zincirleri” oluşturmak için yapay zeka teknolojilerini kullanan yeni bir yazılım türü yaratma konusunda önemli ilerleme kaydetti. Bu programlar matematik ve programlama gibi alanlarda çok adımlı karmaşık problemleri çözmek üzere tasarlandı ve kullanıcı sorgularına yalnızca birkaç saniye içinde en uygun yanıtları üretebiliyor.

Google, OpenAI'ın gerisinde kalmak istemiyor

Bu gelişme, Google ile ChatGPT'yi yaratan OpenAI arasındaki rekabette yeni bir aşamayı temsil ediyor. Bloomberg'in kaynaklarından birinin belirttiği gibi, Google DeepMind, Eylül 2023'te o1 adlı benzer bir modeli tanıtan OpenAI'nin gerisinde kaldığına dair endişeleri var.

Google, GPT4o ile rekabet edecek yapay zeka modeli gelişitiriyor Tam Boyutta Gör
Google geçen yıl, metin, ses, görüntü ve video gibi çeşitli veri türlerini işleyebilen Gemini sohbet robotunu tanıttı. Şirket daha önce de Bard adında bir yapay zeka chatbotu piyasaya sürmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim