Anlık Bildirim

Google Haritalar'ın orman yangını takip özelliği Türkiye'ye geldi

Google Haritalar artık Türkiye'deki orman yangınlarını canlı olarak gösterecek. Yangından etkilenen bölgeler işaretlenecek. Yangının yaklaştığı yerdeki kullanıcılar uyarılacak.
Google Haritalar'ın orman yangını takip özelliği Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör
Dört yıl önce Google Haritalar için kullanıma sunulan canlı orman yangını takip özelliği Türkiye’ye geldi. Google tarafından yapılan duyuruya göre bugün itibarıyla Türkiye’deki kullanıcılar orman yangınlarının durumunu Google Haritalar’da takip edebilecek.

Google bu özellik sayesinde yangına yakın bölgede oturan kullanıcıların yangından korunmasını amaçlıyor. Gerçek zamanlı veriler sayesinde yangının nerelere yayıldığını canlı olarak takip edebiliyorsunuz. Yangının yaklaştığı bölgedeki kullanıcılara uygulamadan bildirim gönderilerek yangın tehlikesi hakkında uyarı yapılıyor. Oluşturduğunuz rota üzerinde yangın tehlikesi varsa alternatif rotalar oluşturuluyor.

Google Haritalar'ın orman yangını takip özelliği Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör

Google'ın yapay zeka destekli orman yangını izleme modeli Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin dört GOES uydusu tarafından sağlanan veriler dahil olmak üzere çeşitli uydu görüntülerini yapay zeka ile analiz ediyor. Yapay zeka ile desteklendiği için, yalnızca uydu görüntülerini kullanmaktan daha doğru ve kesin sonuçlar elde ediliyor. Yangın sınırları, geçmiş orman yangını olaylarından elde edilen ölçümlere dayanarak gerçek verilere göre hazırlanıyor. Google, yangın takip özelliğinin “gerçek zamanlı” çalıştığını ifade etse de verilerin uydulardan alınan verilerin sıklığından kaynaklı olarak gecikebileceğini ifade edelim.

Google Haritalar'ın orman yangını takip özelliği Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde artan sıcaklıklar orman yangınlarını tetikliyor. Yazın ilk günlerinden itibaren Türkiye'de ve Türkiye'ye yakın bölgelerde çok sayıda orman yangını meydana geldi. Temmuz ayında Google ve Google Haritalar'daki yangın bilgilerini 1,4 milyon kullanıcı görüntüledi. Google geçen ay Güney Avrupa'da 40'tan yazla yangının canlı haritasını çıkardı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim