Anlık Bildirim

Google hazır: Circle to Search tabanlı video araması geliyor

Bu yılın başlarında Galaxy S24 ile tanıtılan Circle to Search özelliği çok yakında video arama desteği sunabilir. Peki yeni özellik nasıl çalışıyor? İşte detaylar...
Google hazır: Circle to Search tabanlı video araması geliyor Tam Boyutta Gör
Google, Android 15 ile tanıttığı yapay zeka özelliklerini genişletmeye devam ediyor. Şimdi ise Google uygulamasında, video içerikleri için devrim niteliğinde bir özellik keşfedildi. Bu yeni özellik, "Bu videoyu ara" adıyla geçiyor ve kullanıcıların telefonlarındaki herhangi bir videoda, kaynağı ne olursa olsun, içerik aramasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Google, Circle to Search daha yetenekli olacak

Bildiğiniz gibi Google şu anda video arama için sınırlı seçeneklere sahip. AI Overview ile video içi aramalar başlatılabilirken, YouTube’da Gemini’nin "bu video hakkında soru sor" aracı kullanılabiliyor. Ancak yeni geliştirilmekte olan özellik, çok daha geniş bir kapsam sunmayı vaat ediyor. Videoların kaynağına bakmaksızın, kullanıcılar çeşitli platformlardaki videolarda içerik arayabilecekler.

Google uygulamasının 15.39.39.29.arm64 sürümünde keşfedilen detaylara göre Circle to Search için kullanılan "omnient" özelliğinde video tabanlı aramaya yönelik çeşitli kodlar keşfedildi. Bu, videolar üzerinde çember şeklinde arama yapılmasını mümkün kılacak bir teknolojiye işaret ediyor.  Üstelik uygulamada, "Bu videoyu ara" ifadesi ve video oynatma ikonları da görüldü.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz aktif olmayan bu özellik, büyük bir potansiyele sahip. Kullanıcıların kendi kaydettikleri videolar, web sitelerine gömülü videolar ve YouTube gibi platformlardaki içerikler üzerinde arama yapmasına olanak tanıyabilir. Ancak bu özellik hakkında birçok soru işareti de bulunuyor. Güvenliğe ek olarak özellikle sosyal medya uygulamalarında bu işlevin nasıl çalışacağı ve hangi cihazlarla uyumlu olacağı henüz netlik kazanmış değil.

Google, 2024’ün başında yapay zeka destekli arama özelliğini devreye almıştı. Bu özellik, resimlerdeki nesneleri tanıyarak arama yapılmasına olanak tanıyordu. Aynı teknolojinin yakın gelecekte videolarda da kullanılacağı tahmin ediliyor. Samsung’un, Circle to Search video arama özelliğini 2025’te piyasaya sürmesi beklenen Galaxy S25 serisi ile entegre edebileceği yönünde sızıntılar mevcut. Ancak, bazı kaynaklar bu özelliğin birkaç ay içinde çıkabileceğini de iddia ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim