Anlık Bildirim

Google'ın not alma aracı, yapay zeka ile podcast oluşturabiliyor

Google'ın yapay zeka destekli not alma aracı NotebookLM için yaptığı son güncelleme ile, aldığınız notlar ve yüklediğiniz materyaller gerçek insan sesine sahip podcast'lere dönüştürülebiliyor.
Google'ın not alma aracı, yapay zeka ile podcast oluşturabiliyor Tam Boyutta Gör
Google'ın yapay zeka destekli not alma aracı NotebookLM için yaptığı son güncelleme, incelemek istediğiniz materyalleri podcast benzeri bir sesli tartışmaya dönüştürebiliyor. Sesli Genel Bakış (Audio Overview) isimli yeni özellik, yüklediğiniz belgelerden bilgileri alarak yapay zeka tarfından seslendirilen iki kişi arasında bir tartışma şekline dönüştürebiliyor.

Google'ın not alma aracı, yapay zeka ile podcast oluşturabiliyor Tam Boyutta Gör

Şaka dahi yapabiliyor

Google, konuşmacıların kaynakları özetleyebileceğini, hatta farklı konular arasında bağlantılar bularak şakalaşabileceklerini söylüyor. Şirketin yayınladığı örneğe baktığımızda yapay zeka konuşmacılarının seslerinin insana oldukça benzediği görülüyor, ancak seslerin tonlamalarından ve belirli kelimelerin tuhaf telaffuzlarından dolayı yapay zeka tarafından oluşturulduğunu anlayabiliyorsunuz.

Özellik hala deneysel aşamada olduğundan belirli sınırlamaları bulunuyor. Konuşmacılar, şu anda yalnızca İngilizce konuşabiliyor ve bazen yanlış bilgiler verebiliyor. Ayrıca, yüklenen büyük dosyalardan poscast oluşturmak dakikalar alabiliyor. Bunun yanında, konuşmacıların konuşmalarını bölmek de şuan için mümkün değil.

Google, NotebookLM'yi yüklediğiniz belgeler hakkında sorular sorabileceğiniz bir tür dijital asistan olarak geçtiğimiz sene piyasaya sürmüştü. Şirket, bu yılın Haziran ayında NotebookLM'nin Gemini 1.5 Pro'da çalışmaya başladığını ve yeni özellikler ve araçlar ekleyerek 200'den fazla bölgede kullanıma sunulduğunu duyurmuştu.

Kaynakça https://blog.google/technology/ai/notebooklm-audio-overviews/ https://www.engadget.com/ai/googles-ai-notebook-can-generate-a-podcast-about-your-notes-140004869.html?src=rss Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim