e sayısı ile beraber irrasyonel sayıların en meşhuru olan Pi, onlarca yıldır tatlı bir rekabete sebep oluyor. Sonsuz basamaklı Pi sayısının en çok basamağını hesaplama yarışında Google, tekrar rekoru eline aldı.
Program 158 gün boyunca çalışarak hesaplamayı tamamladı
2019 yılında Google, bulut sistemlerini ve SSD depolamaları kullanarak Pi sayısının 31,4 trilyon basamağını hesaplayarak rekoru eline geçirmişti. Ancak geçtiğimiz yıl University of Applied Sciences of the Grisons, 62,8 trilyon basamak hesaplaması yaparak rekoru ele geçirmeyi başarmıştı. Rekoru bir süre elinden kaçıran Google, 100 trilyon basamak hesaplaması ile tekrar rekoru ele geçirdi. Googlr, böylece Cloud sisteminin ne kadar güçlü olabileceğini gösterdi.
Hesaplama yapan bulut sistemi; 128 sanal çekirdek, 864GB RAM ve 100 Gbps bağlantıya sahipti. Google, bu sistem üzerinde hesaplama programını tam 157 gün, 23 saat, 31 dakika ve 7,6 saniye çalıştırdı. Toplamda 43.5 PB veri okuyan ve 38.5 PB veri yazan program, Pi sayısını 100 trilyon basamaklı bir şekilde hesapladı. Projedeki geliştiricilerden olan Emma Haruko Iwao, kümeyi kurmak ve yönetmek için Terraform platformunu kullandıkların belirtti. Ayrıca birçok süreci otomatiğe geçirdiklerini belirten geliştirici, programı iki kat daha hızlı hale getirdiklerini belirtti. Google, projeyi daha detaylı incelemek isteyenler için hesaplama sürecinde kullandıkları bazı komut dosyalarını GitHub’da yayınladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir