Anlık Bildirim

Google Pixel 9, pil ömründe önemli gelişme gösteriyor: Rakiplerine karşı ne durumda?

Google, Pixel 9 ve Pixel 9 Pro XL'de pil kapasitesini artırmanın yanında, daha verimli Tensor G4 işlemcisini ekledi. Peki bu değişiklikler pil ömrünü ve sıcaklık değerlerini nasıl etkiledi? 
Google Pixel 9, pil ömründe önemli gelişme gösteriyor Tam Boyutta Gör
Google, yakında tanıttığı Pixel 9 ve Pixel 9 Pro XL'de pil kapasitelerini artırmanın yanında daha verimli Tensor G4 işlemcisini ekledi. Yapılan bir teste göre bu iyileştirmeler pil süresine olumlu etki etmiş görünüyor.

Pil ömrü önemli ölçüde arttı

Her iki akıllı telefonun da çalışma süresi rakiplerinin gerisinde olsa da, önceki nesil Pixel 8'e göre önemli iyileşme olduğu görülüyor. Üstelik telefonun ulaştığı maksimum sıcaklık değeri, OnePlus 12, Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max gibi rakiplerinden daha düşük oldu. 

Youtube'daki TechDroider kanalının yaptığı pil ve sıcaklık testine göre Pixel 9 ve Pixel 9 Pro XL, 10 saat 25 dakika pil ömrü elde etmeyi başardı. Bu değer, Pixel 8 Pro'nun 8 saat 39 dakikalık derecesine göre önemli bir gelişim olduğunu gösteriyor. Üstelik Pixel 9, test sırasında 40,9 derece sıcaklığa ulaşarak en az ısınan telefon olmayı başardı. Bu, Tensor G4 işlemcisinin G3'e göre çok daha iyi optimize edildiğini gösteriyor.

Galaxy S24 Ultra, pil tüketim testinde 50,4 derece ile en yüksek sıcaklığa ulaşan telefon oldu. Galaxy S24 Ultra'nın gelişmiş soğutma çözümü, telefonun yüksek sıcaklığa çıkmasına engel olamamış görünüyor. Buna rağmen Galaxy S24 Ultra, 10 saat 47 dakika çalışma süresiyle Pixel 9'un önüne geçmeyi başardı.

En yüksek pil ömrü sunan telefon ise, 11 saat 44 dakika ile  iPhone 15 Pro Max oldu. Telefonun ulaştığı maksimum sıcaklık değeri 44,6 derece olarak kaydedildi. Aşağıdaki videoda bütün sonuçları görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim