- 15 Yılda Neler Yapıldı?
- Gençlerin Dijital Gelişimi Google’ın Önceliği
- Öğretmenler İçin Dijital Dönüşüm Programı
- Anıtkabir Artık Google Street View'da
- Yorumlar
Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Google, bildiğiniz gibi ülkemizde de uzun bir süredir aktif durumda. Hatta spesifik tarih vermek gerekirse tam 15 yıldır ülkemizde çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz saatlerde düzenlenen bir basın toplantısıyla da Google, Türkiye'deki 15. yılını kutladı.
15 Yılda Neler Yapıldı?
- Google’ın Türkiye’de gelişimine katkıda bulunduğu dijital ekosistem, bugüne kadar toplamda 1,4 milyon kişilik istihdam yarattı.
- Google tarafından desteklenen dijital ekonominin milli gelir içerisindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılında bu payın yüzde 4,7 seviyelerine ulaşacağı öngörülüyor.
- Google Türkiye, toplamda 143,9 milyar TL’lik ekonomik faaliyetin yaratıldığı bir ekosistemin oluşmasına katkı sağlıyor.
- Ekosistemin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının 5 sene içinde 2 kattan daha fazla artacağı öngörülüyor.
- Teknolojiye erişimi özgürleştirerek yerel oyuncuların global pazara taşınmasına olanak tanıyan Android ekosistemi de, Türkiye ekonomisine 83 milyar TL katkı sağlıyor, 750 bin kişinin istihdam edilmesine destek oluyor.
- Android’in 2018’de gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 2,3’ünü oluşturan Türkiye ekonomisine katkısının, 2023’te 193 milyar TL’ye ulaşacağı ve gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2,7’sini oluşturacağı öngörülüyor.
Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, basın toplantısı esnasında birçok konuya değindi ve özellikle dijital ekonomi konusuna vurgu yaptı. Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu açıklamasında, “Google Türkiye olarak Türkiye’nin dijital ekonomisine katkı sağlayarak dünyanın içinde bulunduğu dijital dönüşüm rüzgarında ülkemizin de yerini almasına destek oluyoruz. Google Arama, Görüntüleme, Alışveriş, YouTube, Google Haritalar, Google Benim İşletmem, G Suite, Google Bulut Platformu, Android, Google Play ve diğer Google uygulama ve inisiyatiflerinden oluşan Google tarafından desteklenen Türkiye’deki dijital ekonominin milli gelir içerisindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılında bu payın yüzde 4,7 seviyelerine ulaşacağını öngörüyoruz. Bugüne kadar toplam 1,4 milyon kişilik istihdam yaratan bu dijital ekosistemin Türkiye ekonomisine katkısının 5 yıl içinde 2 kattan daha fazla artacağını düşünüyoruz.” cümlelerini kullandı.
Keteloğlu yaptığı açıklamada Android’in Türkiye ekonomisine katkısının 2023 yılında 193 milyar TL’ye ulaşarak gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2,7’sini oluşturacağını öngördüklerini söyledi.
Gençlerin Dijital Gelişimi Google’ın Önceliği
Google'ın genç bireyler odağındaki bir projesi de Google Oyun ve Uygulama Akademisi. Google, Akademi’nin ilk yılında 2 bin genci mezun etmeyi ve yüzde 50 kadın kotası ile kadınların teknoloji sektöründe daha etkin şekilde yer almalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Şirket, yeni garaj hikayelerinin çıkmasını teşvik etmek ve iyi fikri olan uygulama geliştiricilerini desteklemek için kurulan Google Geliştirici Toplulukları (GDG) ile de yakın çalışıyor. Google Geliştirici Toplulukları, 2021 başından beri salgına rağmen Şanlıurfa’dan Tekirdağ’a 35 farklı ilde 90 farklı üniversiteden 110 bin geliştiriciyi profesyonel geliştirici toplulukları ile buluşturdu.
Öğretmenler İçin Dijital Dönüşüm Programı
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen “Öğretmenler İçin Dijital Dönüşüm Programı” kapsamında ise bugüne kadar 1 milyon öğretmen “Disiplinlerarası Öğretimde Bilgi İşlemsel Düşünme” konusunda rehber kaynaklara ulaştı ve eğitimle buluştu. Ayrıca Türkiye genelinde 5 milyon öğrenci, Google sayesinde her akademik yılda temel kodlama ve dijital güvenlik konularında eğitime erişim imkanı sunuyor. Çocuklara internette paylaşım yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları anlatmak ve çevrim içi dünyada var olan tuzaklar konusunda bilinçlenmelerini sağlamak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile hayata geçirilen “İnternot Olmaya Var Mısın?” programı ile de bugüne kadar toplam 1.3 milyon kişiye ulaşıldı.
Anıtkabir Artık Google Street View'da
Google'ın müzeleri ve şehirlerdeki önemli noktaları sanal bir şekilde gelebilmemizi sağlayan Google Street View teknoloji ise artık Anıtkabir ve Çanakkale Şehitlikleri gibi ülkemiz için en önemli iki noktayı daha barındırıyor. Anıtkabir ve Çanakkale Şehitlikleri dışında tüm dünyadan insanlar Sakıp Sabancı Müzesi, Masumiyet Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Modern ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü gibi Türkiye’den tam 11 müzeyi de rahat bir şekilde dijital olarak gezebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir