Haftada 4 gün mesai yaygınlaşıyor
Aksa Akrilik Kimya Sanayii AŞ, operasyonel verimliliği artırmak ve iş-yaşam dengesini teşvik etmek amacıyla daha kısa çalışma uygulamasını bir yıldır test ediyordu. Merkezi Yalova'da bulunan şirket, mavi yakalı çalışanlar da dahil olmak üzere 1.200 kişilik bir işgücüne sahip durumda. Ancak haftada 4 gün mesai uygulamasına şirketin 200 beyaz yakalı çalışanı dahil edilmiş durumda. Saatlik bazda ücretlendirilen ve fazla mesai ücretine tabii olan mavi yakalı çalışanlar kısa çalışma haftasına dahil edilmiyor.
Aksa Akrilik CEO'su Cengiz Taş, dört günlük çalışma haftasının çalışanlardan güçlü bir destek aldığını, uygulamanın şirket içinde artan işbirliği ve ekip ruhunu teşvik ettiğini belirtti. Pilot çalışma döneminin ardından Aksa çalışanlarıyla yapılan bir ankette, dört günlük çalışma haftasının çalışan bağlılığını, üretkenliğini, motivasyonunu ve iş-yaşam dengesini yüzde 85'in üzerinde artırdığı tespit edildi. Bu süreç zarfında CEO'ya göre iş başvuruları da önemli ölçüde artış gösterdi.
Olumlu etkilerin sayısı fazla olsa da her şey Aksa Akrilik için kolay olmadı, süreç içerisinde şirket bazı zorluklar da yaşadı. Başlangıçta salı ve perşembe günleri izin günü olarak belirlenmiş olsa da sabit gün sistemindeki aksaklıklar nedeniyle şirket izin günlerini daha esnek bir şekilde belirlemek zorunda kaldı. Bazı çalışanlar da tam gün izin yapmak yerine esnek günleri saatlere bölerek kullanmayı tercih etti.
Dünya genelinde artış var
Ek olarak bu uygulamayı deneyen her şirket de başarıya ulaşamadı elbette. Deutsche Telekom AG'nin Macaristan birimi Magyar Telekom Nyrt, dört günlük çalışma haftasının pilot uygulamada beklentileri karşılamaması üzerine bu yılın başlarında standart çalışma programına geri dönmeye karar vermişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12928 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Aksa Akrilik, Teknoloji Haberleri ve Popüler Bilim