Anlık Bildirim

Dünyada en çok yenilenebilir enerji payına sahip ülkeler

Bir enerji dağılımı karşılaştırma platformu tarafından yapılan araştırmada, dünyada yenilenebilir enerji payının en yüksek olduğu ülkeler ve fosil yakıta en çok bağımlı olan ülkeler ortaya konuldu.

Hangi ülke en çok yenilenebilir enerji payına sahip? Tam Boyutta Gör

Yeni açıklanan verilere göre dünyada yenilenebilir enerji payının en yüksek olduğu ülke Norveç. Enerji dağılımı karşılaştırma platformu Utility Bidder tarafından yapılan bir araştırma, temiz enerji alanında önde gelen ülkeleri ve en çok fosil yakıt payına sahip olan ülkeleri ortaya koydu.

Değerlendirmeye alınan yenilenebilir enerji kaynakları arasında biyo-yakıtlar, rüzgar, güneş ve hidroelektrik dikkate alınırken, fosil yakıtlar alanından da kömür, petrol ve doğalgaz değerlendirmeye dahil edildi. Verilere göre Norveç'in toplam enerji kullanımının %56'sı yenilenebilir enerji kaynaklarından geliyor. Bu İskandinav ülkesi, hidroelektrik enerjisinden dünyadaki bütün diğer ülkelerden daha fazla enerji elde ediyor. Öte yandan Birleşik Krallık, enerjisinin yalnızca %13'lük bir kısmını yenilenebilir enerjiden sağlıyor ve bu anlamda listede 20. sırada yer alıyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı'ndan (IEA) alınan rakamlar ışığında yapılan araştırmaya göre, Norveç ile birlikte Brezilya ve Yeni Zelanda yenilenebilir enerji alanında dünya lideri konumunda. Listede Brezilya ikinci olurken, Yeni Zelenda üçüncü sırada yer alıyor. 

Peki fosil yakıtta kim önde? 

Fosil yakıta en bağımlı olan ülke ise Singapur. Singapur %98'lik fosil enerji kullanımıyla, dünyada temiz enerjiye en uzak ülke. Ayrıca ülke, dünya çapında petrol tüketimi oranında da en yüksek paya sahip ve petrol, enerji arzının %73'ünü oluşturuyor. Singapur'u %93'lük fosil enerji payıyla Avustralya ve onu da %91 ile Güney Afrika takip ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim