Popüler üniversite karşılaştırma kuruluşu QS World Universtiy Rankings 2022’ye göre dünyada 34. sırada yer alan Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (HKUST), Türk öğrencileri için burs ve Hong Kong’da iş fırsatları sunuyor.
HKUST yaklaşık 30 yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen kısa sürede hızlı yükseliş yakaladı. Mezun öğrencilerin teknoloji ve endüstri sektöründe önemli şirketlerde işe girmesinin etkisiyle üniversiteye ilgi arttı. Üniversiteleri karşılaştıran QS World University Rankings 2022'de dünya çapında 34. sırada yer alırken Times Higher Education Dünya Üniversiteleri sıralamasında ise 3. sırada yer alıyor. Stamford Üniversitesi’nin değerlendirmesine göre HKUST’nin 140’ı aşkın öğretim üyesi, dünyanın en iyi yüzde 2’lik bilim insanı olarak gösterildi. Times Higher Education'ın Global University Employability Ranking'de (Küresel Üniversite İstihdam Edilebilirlik Sıralaması) dünyanın mezunları en çok istihdam edilen ilk 30 üniversitesi arasında yer alıyor. 2013 yılından bu yana 8 yıl boyunca 10 ila 26. sıralarda yer aldı.
HKUST, her yıl öğrencileri, mezunları ve öğretim üyelerinin yaklaşık 70 ile 80 start-up'ın kuluçka çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Örneğin DJI'ın Kurucusu Frank Wang, şu an milyarlarca dolarlık olan drone imparatorluğunun temellerini HKUST'taki yurt odasında attı. Bu yıl Hong Kong X Foundation ve CGTN tarafından yayımlanan unicorn start-up'ların (değeri 1 milyar doların üzerindeki girişimler) listesine göre, 18 unicorn'dan yedisi HKUST üyeleri tarafından ya da ortaklığıyla kuruldu.
Esnek müfredat
HKUST inovasyona, disiplinler arası müfredata ve merak odaklı öğrenmeye değer veriyor. UROP’un dışında, öğrencilerin bir bilim veya mühendislik ana dalını Yapay Zeka, Fintech veya Dijital Medya & Yaratıcı Sanatlar gibi gelişmekte olan bir alanda genişletilmiş bir anadal ile esnek bir şekilde birleştirmelerini sağlayan Major + X veya öğrencilerin farklı bölümlerden ve hatta farklı üniversitelerden derslerle kendi programlarını tasarlayabilecekleri IIM (Bireyselleştirilmiş Disiplinlerarası Anabilim Dalı) gibi esnek bir müfredat sunuyor.
İki sene yurt imkanı
Üniversite, yabancı öğrencilerine 2 yıl boyunca barınma imkanı sağlıyor. Yurtların müsaitliğine göre yabancı öğrenciler üçüncü ve dördüncü yıllarında da bu hizmetten yararlanabiliyor.
Türk öğrenciler HKUST için ne diyor?
HKUST daha önce bir Türk mezun verdi ve şu an bir Türk öğrencisi de ikinci sınıfta okuyor. Emre Can Aydoğmuş ismindeki bu öğrenci, 2020 yılında yüzde 50 burs ile (yaklaşık 9 bin USD) Uzay Mühendisliği bölümünde eğitime başladı.
Üniversitenin tanıtım etkinliğinde konuşma yapan Aydoğmuş; “HKUST’ta, lisans öğrencilerinin bir fakülte rehberliğinde araştırma projelerine katılabilecekleri UROP adlı özel bir program var. İlk senemin yaz döneminde, bir drone ambulansının geliştirilmesi çalışmasına katılma şansım oldu ve o dönemden beri projeye dahil oldum.” dedi. Bir mühendislik tutkunu olarak Emre, aynı zamanda Üniversitenin uzun vadede kazançlı robotik ekibinin de bir parçası olarak; "Uluslararası ekiplerle rekabet etmek için farklı kökenlerden üyelerle robotlar tasarlıyorum, bu yüzden dil hiçbir zaman sorun değil çünkü buradaki herkes İngilizce konuşmaya alışkın.” dedi.
Üniversiteden 2020 yılında mezun olan Türk öğrenci Benan Yıldırım, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Hong Kong'daki Hewlett-Packard'da Hesap Yöneticisi olarak HSBC, Bloomberg ve Credit Suisse gibi küresel müşterilerin BT altyapılarıyla ilgilendiği bir iş buldu. Yıldırım, "HKUST'taki öğrenimim sırasında Hong Kong Applied Science and Technology Research Institute'ta (Hong Kong Uygulamalı Bilim ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü - ASTRI) yaptığım stajın bana kazandırdığı deneyimler, HP'ta iş bulmama yardımcı oldu." dedi.
HKUST, Türkiye’den başvurular almaya devam ediyor. Başvurular hakkında bilgi almak için üniversitenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.