Anlık Bildirim

Huawei, Çin'de tablet satışlarında da Apple'ı geçti ve lider oldu

Geçtiğimiz çeyrekte Çin'de akıllı telefon pazarında liderliğe yükselen Huawei, tablet pazarında da üst üste iki çeyrek Apple'ı geçerek zirveye yerleşti. İşte markaların satış rakamları.
Huawei, Çin'de tablet satışlarında da Apple'ı geçti ve lider oldu Tam Boyutta Gör
ABD'nin yaptırımlarıyla zor zamanlar geçiren ve akıllı telefon ve tablet pazarında büyük kan kaybeden Huawei, geri dönüşünü sürdürüyor. Geçtiğimiz çeyrekte, Çin'de akıllı telefon pazarında liderliğe yükselen Huawei, tablet pazarında da üst üste iki çeyrek Apple'ı geçerek zirveye yerleşti.

Huawei liderliği ele geçirdi

Pazar araştırma şirketi Canalys'in raporuna göre Huawei, 2024'ün 2. çeyreğinde Çin'de 2,05 milyon tablet satarak %26 pazar payıyla Apple'ı az farkla geride bırakarak pazar lideri oldu. Apple ise 2,02 milyon tablet satarak ikinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre Huawei'nin satışları %66 artarken, Apple'ın satışlarında %14 düşüş gerçekleşti.

Huawei, Çin'de tablet satışlarında da Apple'ı geçti ve lider oldu Tam Boyutta Gör
Huawei'nin bu başarısı, şirketin yakın zamandaki agrasif lansman stratejisine bağlanabilir. Şirket, yakın zamanda çift katmanlı OLED ekrana sahip MatePad Pro 12.2 de dahil olmak üzere çeşitli MatePad ürün serileri duyurdu. Bu ürünler Çinli müşterilerin ilgisini çekmiş görünüyor.

Xiaomi ve Honor gibi diğer yerel üreticilerin sevkiyatlarında da önemli artışlar gerçekleşti. Xiaomi 9,25 milyon tablet sevkiyatıyla üçüncü sırayı alırken, Honor etkileyici %63 büyüme oranıyla 6,5 milyon adet satarak dördüncü sırayı aldı.

Çinli üreticilerin kaliteli ve cazip alternatifler sunmasının Apple'ı zorladığı görülüyor. Rekabetteki bu artış, Çin'deki genel tablet satışlarını da artırdı. Agresif online promosyonların etkisiyle, Çin'de geçen çeyreğe kıyasla tablet sevkiyatlarında %20'lik bir artış gerçekleşti. Canalys ayrıca, bu sene toplamda %9'luk bir artış gerçekleşeceğini öngörüyor.

Kaynakça https://www.gizmochina.com/2024/09/28/huawei-beats-apple-yet-again-in-the-tablet-race/ https://www.canalys.com/newsroom/china-pc-market-q2-2024 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim