Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Sıradaki Video

Huawei MatePad 11 incelemesi - HarmonyOS ile ilk karşılaşma!

Bu videoda Huawei'in yeni tableti MatePad 11 modeline yakından bakıyoruz. Özellikleri, aksesuarları ve yeni işletimi HarmonyOS ile dikkatleri çeken bu ürünü sizler nasıl buldunuz?

Bu videoda Huawei'in yeni tableti MatePad  11 modeline yakından bakıyoruz. Özellikleri, aksesuarları ve yeni işletimi HarmonyOS ile dikkatleri çeken bu ürünü sizler nasıl buldunuz? 

Video akışı;

  • Giriş 0:00
  • HarmonyOS ile ilk karşılaşma 0:23
  • MatePadd 11 tasarımı 2:16
  • Ürün aksesuarları 3:59
  • M Pencil önemli özellik 5:15
  • Ekran yansıtma 5:54
  • Harici mouse ve klavye desteği 6:20
  • Klavye ses testi 6:36
  • Ekran özellikleri 6:51
  • 60 Hz vs 120 Hz 7:15
  • Göz konforu ve E-Kitap 7:56
  • Ekran deneyimlerim 8:25
  • Teknik özellikler ve deneyim 8:51
  • Performans ve oyun testleri 9:42
  • Kamera özellikleri 12:15
  • Mikrofon performans testi 13:14
  • Hoparlör özellikleri ve performansı 13:37
  • Batarya özellikleri 14:29
  • 3.Parti uygulama desteği 16:01
  • Genel değerlendirme ve fiyat 17:06
  • Kapanış 17:37

HarmonyOS ile başlayacak olursak ilk defa kullanabileceğimiz bir şekilde karşımıza çıktı yeni işletim sistemi. EMUI yerine geliştirilen bu arayüz hem daha şık hemde daha işlevsel gibi görünüyor. Kullanımlarım sonrasında Widget'ın mesela çok daha işlevsel olarak arayüze konumlandırıldığını farkettim.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ek olarak HarmonyOS ile birlikte Huawei ekosistem yapısını daha da aşılamaya başladı. Tablet, telefon, kulaklık ve bilgisayar gibi ürünler artık birbirleriyle kolayca haberleşiyor ve işlevsel olacak şekilde kullanılabiliyor.

Örnek vermek gerekirse MatePad 11'in ekranını 2. monitör olarak kullanabiliyoruz. Hem ekran genişletme hemde ekran yineleme özelliğiyle ürünün kalemini kullanarak MatePad 11'i çizim tableti gibi kullanabiliyoruz.

PC Manager uygulaması yardımıyla gerçekten bu özellikleri kullanabiliyor olmak çok önemli. Hem işlevsellik artıyor hemde ekosistem içerisine dahil olmuş oluyorsunuz.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ek olarak burada süper cihaz modunuda görüyoruz. Bu mod sayesinde ürünler arasında anlık olacak şekilde geçişler yapılabiliyor. Bu sayede ekosistem içerisinde yer alan ürünler arasında ihtiyacınız olanı kullanabiliyorsunuz.

Toplamak gerekirse HarmonyOS hem tasarımsal, hemde işlevsellik açısından beğendiğim bir işletim sistemi oldu. Yakın zamanda bu işletim sisteminin daha fazla üründe karşımıza çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

MatePad 11 tasarımı ve aksesuarları

Ürüne geçtiğimizde ilk olarak tasarımla değinelim. Ön tarafta bizleri 10.95 inç büyüklüğünde bir ekran karşılıyor. Bu ekran IPS LCD bir panele sahip. Üst kısımda da bir adet ön kamera konumlandırılmış.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Üst çerçevede hem ses butonları hemde M Pencil'ın şarj olacağı bölüm yer alıyor. Kablosuz olacak buradan şarj olabiliyor. Alt tarafa baktığımızda da bir adet microSD kart girişini görüyoruz. Bu girişten cihazın 128 GB'lık hafızasını 1TB'a kadar yükseltebiliyoruz.

MatePad 11 modelinde 4'lü hoparlör kurulumu yer alıyor. Sol tarafta 2 adet , sağ tarafta 2 adet hoparlör konumlandırılmış. Ek olarak cihazın sağ bölümünde Type-C portu yer alıyor. Buradan cihazı hem şarj edebiliyor hemde harici SSD gibi ürünleri cihaza bağlayabiliyoruz.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Arka kısımda da cihazın ana kamerası yer alıyor. İlerleyen bölümlerde kamera detaylarına yakından değinmiş olacağım. Son olarak Huawei MatePad 11 modeli 485 gram ağırlığa sahip.

Ürünün aksesuarlarına baktığımızda dikkatleri ilk olarak klavye çekebilir. Gerçekten kullanışlı bir aksesuar olduğunu söyleyebilirim. Kablosuz olacak şekilde şarj olabiliyor. Ek olarak basım hissiyatı, tuş doygunluğu gayet ideal. Yazı yazmak, gündelik işlemlerinizi yerine getirmek gayet rahat. Farklı görüş açılarınıda yine bu klavye üzerinden kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

KLAVYE SES TESTİNE VİDEO İÇERİSİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Dikkatimi bir diğer aksesuar olarak kalem çekecektir. 2. Nesil M Pencil modeli burada karşımıza çıkıyor. Bu kalemin MatePad 11'in en önemli aksesuarlarından olduğunu düşünüyorum. Bu bahsetmiş olduğumuz kalem 2ms gecikme değerine sahip.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

İddialı bir değer olduğunu söyleyebiliriz. Kullanım sırasında da gayet rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Not almak, çizim yapmak gibi düşünceler içerisindeyseniz tam olarak ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Özellikle ekran kapalıyken ekranın ortasına kalemle iki defa tıkladığınız zaman direkt olarak not defteri açılıyor. Bu sayede hızlı bir şekilde not almaya başlayabiliyorsunuz. Çizim yaparken kaleme iki defa tıklayarakda fırça ve silgi arasında geçiş yapabilirsiniz. 

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Bahsettiğim gibi bu ürünü çizim tableti olarak kullanabiliyorsunuz. Huawei bilgisayarınızla beraber ekran yineleme özelliğini kullanarak bu işlevden faydalanabilirsiniz.

Son olarak değineceğim nokta ürüne harici klavye ve mouse bağlıyabiliyor olmanız olacak. Bu ürünleri bağladıktan sonra tam olarak bir bilgisayar deneyimi yaşayabilmeniz mümkün olabilir. Ofis ve benzeri ortamlarda işlevsel olacaktır. 

Ekran özellikleri

MatePad 11 10.95 inç büyüklüğünde yani 11 inç diyebileceğimiz bir ekranı bünyesinde bulunduruyor. 2560x1600 çözünürlüğüne sahip olan bu ekran, IPS bir panelle karşımıza çıkıyor. 500 nit parlaklık ve 275 ppi piksel yoğunluğuda yine bu ekranın özelliklerinden.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ek olarak ekranımız DCI-P3 renk uzayını destekliyor. Dikkatleri çekebilecek bir diğer özelliğimiz 120 Hz ekran tazeleme hızı olacak. Bu özellik hem ürüne akıcılık katıyor hemde performans tarafında bizleri memnun edebiliyor.

Özellikle internet sitelerinde dolaşırken ve destekli oyunlarda 120 Hz'in nimetlerinden sonuna kadar faydalanabiliyorsunuz. Farklı modlar arasında da geçiş yapabiliyorsunuz. Dinamik, yüksek veya kapalı(60Hz) olacak şekilde. Açıkçası o akıcılığa alıştıktan sonra değeri düşüreceğinizi sanmıyorum. 

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ben kullanımlarımı genel olarak dinamik mod aktif olduğu zaman gerçekleştirdim. Bu sayede hem pil optimizasyonu hemde performans konusunda kendime avantaj yaratabildim.

Deneyimle devam edecek olursak ürünün ekranıyla beraber birşeyler izlemek oldukça zevkli.

Kullandığım süreler boyunca güzel vakitler geçirebildim. YouTube ve Netflix gibi uygulamalarda güzel performans sunabiliyor. IPS panele sahip olması bence herhangi bir dezavantaj oluşturmuyor. Gayet keskin görüntüler elde edilebiliyor.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ekranda son olarak değineceğim nokta mavi ışık koruması ve E -Kitap modu olacak. Bu bahsettiğimiz özellikler uzun saatler ekran başında vakit geçiren kişiler önemli özellikler. Mavi ışık koruması TUV tarafından sertifikalı değinmiş olalım. E-Kitap modunu aktif ettiğiniz zamanda ekran gri renklere sahip oluyor ve daha rahat okuma yapılabilmesini sağlıyor. Uzun süreler kullanım yapılması durumunda gözleri yormayacaktır.

Ekran konusunda bence Huawei MatePad 11 modeli güzel özelliklere sahip. Geçirdiğim vakitler sonrası yaşadığım ekran deneyimi bu şekildeydi.

Güç aldığı donanımlar

Huawei MatePad 11 modeli gücünü Qualcomm'un geliştirmiş olduğu Snapdragon 865 işlemcisinden alıyor. 800 ailesinin güçlü ve güncel işlemcilerinden birini burada görüyoruz.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Bu işlemciye 6GB Ram ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Bu depolama alanını microSD kart yardımıyla 1 TB'a kadar yükseltebilirsiniz. Ürünün ekran olarak 64 ve 256 GB olmak üzere farklı versiyonlarıda bulunuyor.

Yapmış olduğum kullanımlarım sonrası herhangi bir kasma, donma veya takılma sorunuyla tabiiki karşılaşmadım. Gayet akıcı bir deneyim yaşadım. Hem normal hemde oyun kullanımlarımda güzel bir performans elde edilebiliyor. Performans sonuçları şu şekilde;

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör
Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör
Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

OYUN,KAMERA, MİKROFON VE HOPARLÖR  PERFORMANS TESTLERİNE VİDEO İÇERİSİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Kameralara bakacak olursak burada karşımıza ön tarafta 8 Mp çözünürlüğe sahip bir adet ön kamera çıkıyor. Bu ön kamera 1080p 30 FPS video kaydını destekliyor. Arka tarafta da 13 Mp çözünürlüğünde 4K 30 Fps video kaydını destekleyen bir kamerayı görüyoruz. Bu kameraların performansları gerçekten başarılı. Çekmiş olduğumuz fotoğraflara ve videolara video içerisinden ulaşabilirsiniz.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ön kamerayla birlikte Zoom gibi platformlarda toplantılarınıza rahatça katılabilirsiniz. Ben performans açısından gayet ürünü beğendim. 

Batarya özelliklerine değinmek gerekirse burada karşımıza 7250 mAh büyüklüğünde bir batarya çıkıyor. Bu batarya ürünün kutusundan çıkan 22.5W'lık adaptör ile birlikte hızlı şarj olabiliyor. Bu batarya kablosuz şarjı desteklemiyor eklemiş olalım.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Edindiğimiz bilgilere göre 12 saat kesintisiz video oynatma, 12 saat tarayıcı kullanımı ve 12 saat mobil ofis çalışması bu ürünle beraber yerine getirilebiliyormuş.

Ancak bildiğiniz üzere bu testler laboratuvar ortamında yapıldığı için sizin yapacağınız kullanımlara göre alacağınız ekran süresi şekil değiştirecektir. Örnek vermek gerekirse ekran tazeleme hızı, parlaklık ve ses seviyeleri burada bizleri karşılıyor.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Benim kullanımlarda bu ürün benim bir günümü rahatça çıkartabildi. Yapmış olduğum kullanımlar sabah 10:30'dan gece 00:00'a kadar arasında gerçekleşti. Bu süreçte haber yazma, video izleme, kalemle birşeyler çizme gibi kullanımlar yerine getirdim.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Aşırı yoğun kullanmadım ancak normal bir kullanıcının kullanabileceği gibi deneyimledim. Gece şarja takmadan önce ürünün şarjı ortalama 20-25 arasında oluyordu.

Ekran parlaklık %75 seviyelerinde ve dinamik 120 Hz modu aktifti bu işlemler sırasında. 

Üçüncü parti uygulamalar!

Bildiğiniz üzere Huawei'in yeni ürünlerinde Google servisleri yer almıyor. Bundan dolayıda Google servisleri içerisinde yer alan bazı uygulamaları AppGallery üzerinden indiremiyoruz.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Ancak bu uygulamaları cihaza kurmak oldukça basit. Örnek vermek gerekirse ben APK yoluyla Spotify, Netflix, YouTube ve Twitter gibi uygulamaları MatePad 11'e yükleyebildim. Bunları yükleyebilmek oldukça basit. 

Petal Search yardımıyla yaptığınız aramalar sonrası uygulamaları direkt olarak indirmeye başlayabiliyorsunuz. Uygulama desteği konusunda bence rahat olmakda fayda var.

Huawei MatePad 11 incelemesi! Tam Boyutta Gör

Gmail hesabınızıda E-Posta uygulaması üzerinden MatePad 11'e kolayca ekleyebilirsiniz. Anlayacağınız üzere mail tarafında da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Evet bir incelememizin daha sonuna geldik. Sizler Huawei MatePad 11 modelini nasıl buldunuz?

 

 

 

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim