Otomotiv dünyası elektrikli araçları odağına alan köklü bir dönüşüm içerisinde. Güney Koreli otomotiv devi Hyundai de bu dönüşümün bir parçası olacak elbette. Ancak Hyundai, geleceğini yalnız bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üzerine değil de hidrojen yakıt hücreli araçları (FCEV) da kapsayacak şekilde inşa etmeye çalışıyor.
Bu kapsamda yoğun çalışmalar yürüten şirket, son olarak Münih'teki fuarda "Hydrogen Vision 2040" adını verdiği hidrojeni yaygınlaştırma vizyonunu açıkladı. Hyundai, 2028 yılına kadar tüm ticari araç modellerinde yakıt hücresi sistemlerini uygulayan ilk üretici olmayı hedefliyor. Ayrıca 2030'a kadar yakıt hücreli araçların fiyatlarını bataryalı elektrikli araçlarla karşılaştırılabilir duruma getirmek de markanın planları arasında.
Hyundai, söz konusu hedeflerini gerçekleştirmek için 2023 yılında piyasaya sürülmek üzere yeni nesil yakıt hücresi sistemi geliştiriyor. Yapılan açıklamaya göre bu sistem, Hyundai'nin mevcut sistemine göre maliyetleri yüzde 50 oranında düşürecek. Ayrıca güç ve dayanıklılık gibi konularda da iyileşme sağlanacak.
Şirketin bahse konu üçüncü nesil yakıt hücresi şu an geliştirme aşamasında ancak Hyundai, Münih'teki fuarda bu sistemin iki farklı versiyonunu göstermeyi ihmal etmedi. 100 kW'lık versiyon mevcuttakine göre yüzde 30 oranında daha kompakt. Bu da sistemin kullanılabileceği araç yelpazesini artırıyor. 200 kW'lık versiyon ise ticari araçlar için tasarlanmış ve mevcut Nexo'daki sistemle aynı boyutta olmasına rağmen iki katı güç çıkışına sahip.
Nexo'nun yanı sıra dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli kamyonu XCIENT Fuel Cell'i de üreten Hyundai, söz konusu etkinlikte yakıt hücreli konseptler tanıtmayı da ihmal etmedi. Bunlardan en çok dikkat çekeni Vision FK isimli yüksek performanslı spor otomobil oldu. Bir yakıt hücresi enerji dönüştürücü ve arkadan itişli plug-in hybrid sistemi bir araya getiren prototipin 690 beygir güç sunduğu ve tek depo hidrojenle 600 kilometre menzil vadettiği belirtiliyor.
Hyundai, yüksek performanslı spor otomobiller dışında farklı ürünler de planlıyor. Şirket, 2023'te piyasaya süreceği XCIENT Fuel Cell'e dayalı bir çekici de geliştiriyor. Buna ek olarak, tam otonom olarak hidrojenle çalışan 'Trailer Drone' bir konteyner taşıma sistemi de şirketin planları arasında. Sürücüsüz TIR olarak tanımlayabileceğimiz bu sistem de özel olarak geliştirilecek yakıt hücresi ile 1000 kilometre menzil sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über