Anlık Bildirim

İddia: Samsung, Galaxy S25 serisinde Mediatek işlemci kullanabilir

Samsung'un önümüzdeki yılın başlarında tanıtılması beklenen Galaxy S25 serisinde Mediatek'in Dimensity işlemcisini kullanabileceği iddia ediliyor. Şirket, üç farklı çipset stratejisini benimseyebilir.
İddia: Samsung, Galaxy S25 serisinde Mediatek kullanabilir Tam Boyutta Gör
Samsung'un önümüzdeki yılın başlarında tanıtılması beklenen amiral gemisi Galaxy S25 serisiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bugüne kadar S serisinde kendi Exynos işlemcileriyle Qualcomm'un Snapdragon işlemcilerini kullanan Samsung, S25 serisinde Mediatek'in Dimensity çipseti kullanabilir.

Samsung, Galaxy S25 için üç farklı çip stratejisini benimseyebilir

Güney Koreli haber sitesi The Financial News'in aktardığı kaynaklara göre Samsung, ilk kez Galaxy S serisi için üç farklı çip stratejisi benimsemeyi düşünüyor. Bugüne kadar gelen bilgilere göre Güney Koreli devin, S25 serisi için Exynos 2500 ve Snapdragon 8 Gen 4 platformlarını kullanacağı söyleniyordu. Yeni iddia şirketin Mediatek yonga setini (muhtemelen Dimensity 9400) içeren üçüncü bir varyantı test ettiğini söylüyor.

Buna gerekçe olarak ise Snapdragon 8 Gen 4'ün yüksek maliyeti gösteriliyor. Öyle ki, yeni çipsetin selefinden %25-30 oranında daha pahalı olacağı ve fiyatının 235-260 dolar arasında olacağı belirtiliyor.

Samsung, bu zamana kadar üç farklı çip stratejisini benimsemediği için iddiaya şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Öte yandan, Mediatek seçeneği Samsung'un güç dengesini korumasına yardımcı olabilir. Exynos işlemcilerin yeterli üretim adedine ulaşamaması durumunda, Qualcomm'un Snapdragon çip fiyatlarını artırmasını engelleyebilir. 

Mediatek işlemcileri Samsung'un giriş ve orta seviye telefonlarında yer alsa da amiral gemilerinde daha önce kullanılmadığı için, bu işlemcileri optimize etmek ve ayrı yazılım güncellemeleri hazırlamak Samsung açısından külfetli olabilir. Galaxy S25 serisinin tanıtılmasına daha uzun bir süre olduğu için iddiaya şimdilik şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (1 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 2 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
4094 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s25, mediatek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim