İngiltere’de yeni başlatılan uygulamayla vatandaşlık verileri, yani ülkemizdeki karşılığı e-devlet olan sistem, Alexa ve Google Asistan ile erişilebilir hâle geldi. Bunun anlamı, İngiltere vatandaşıysanız vergi bilgileriniz ya da yasal süreçler hakkında bilgileri asistanınıza sesinizle sorarak öğrenebileceksiniz.
İngiltere, Gov.uk uzantılı resmi web sitesinin her tarafında yer alan vatandaşlıkla ilgili kişisel ve kişisel olmayan bilgileri, bu yeni düzenlemeyle birlikte çok daha erişilebilir hâle getirmeyi hedefliyor. Bu sistemle ek olarak sitenin derinliklerinde kalan ve kimsenin girmekle uğraşmadığı bilgiler de çok daha rahat erişilebilir olacak.
Sistem herhangi bir pürüz yaşanmadan çalışmaya bir süre devam ederse diğer ülkeler de benzer mekanizmaları kendilerine adapte edebilir.
Sizce büyük firmaların asistanlarına vatandaşlık verileri gibi hassas diyebileceğimiz bilgilerin verilmesi iyi bir gelişme mi yoksa bilgi yayıldığı sürece nasıl yayıldığı önemli değil midir?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


ben gırgır şamata olsun diye yazıyorum :)
hacı sana mesaj sayım artsın diye yazıyorum yanlış anlama ama çok komiksin.
merak etme altta uçan halleri ile hürkuş ve hürjet var. https://www.youtube.com/watch?v=gumEhKv-6ak tühhh. bunların da 5-6 yıl öncesinden koreceleri varmış ya la :))))))))))))) [resim]
Video çalışmıyor.