Anlık Bildirim

Inspiration4 görevinden fotoğraflar paylaşıldı: Nefes kesici

SpaceX, geçtiğimiz eylül ayında 4 uzay turistini yörüngeye göndermişti. Şimdi de bu görevde çekilen ve ‘göz alıcı’ olarak nitelendirilebilecek yüksek kaliteli yeni fotoğraflar paylaşıldı.

SpaceX, geçtiğimiz eylül ayında 4 uzay turistini Inspiration4 görevi kapsamında yörüngeye göndermişti. Turistlerin yörüngede üç gün geçirmesini sağlayan bu görev, tamamen sivillerden oluşan ilk uçuş olarak da tarihe geçmişti.

Inspiration4 görevi Tam Boyutta Gör

Buna ek olarak uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 560 km daha yükseğe çıkmıştı ve 2009 yılından beri insanoğlunun seyahat ettiği en yüksek irtifa olarak kayıtlara geçmişti.

Şimdi de Inspiration4 görevinin Twitter hesabı üzerinden uçuşla ilgili yeni fotoğraflar paylaşıldı. Crew Dragon uzay aracından turistler tarafından çekilen bu görüntülerin ‘nefes kesici’ olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Sian Proctor ve Hailey Arcenaux Tam Boyutta Gör

Mürettebat tarafından çekilen fotoğraflar, aracın devasa cam kubbesinden Dünya’nın ve uzayın derinliklerinin muhteşem manzarasını bizlere gösteriyor. Güneş ışığının muazzam görüntüsü, uzay aracının içinde astronotların neler yaptığı ve beraber çektikleri ‘selfie’ler de paylaşılan fotoğraflar arasında yer alıyor.

Inspiration4 görevinden yeni fotoğraflar paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşmak mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim