Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Instagram'da Havalı Story'ler İçin 5 Muhteşem Uygulama

Instagram'da çok daha havalı story'ler oluşturmanız için birbirinden farklı 5 uygulamayı sizler için inceledik. Detaylar videomuzda...


1. Mojo
Instagram hikayelerinizi canlandıracak ilk uygulamamız Mojo! Mojo çarpıcı görsellikle hikayeler oluştururken, müzik ekleme özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Uygulama açıldığı anda karşımıza farklı kategorilerde şablonlar çıkıyor. Bunların arasında fotoğrafçılık, moda, sinema, spor ve haber gibi seçenekler yer alıyor. Fakat baştan söyleyelim, kategorilerin bir çoğundaki şablonlar pro versiyon istiyor, yani ücretli. Ücreti ise aylık 24,90, yıllık ise indirimle beraber 99,90 TL. Fakat burada güzel bir detay var; ücretli şablonları da kendinize göre düzenleyebilir, ortaya çıkan içeriği beğenmeniz halinde satın almayı gerçekleştirebilirsiniz.
Ana ekranda seçtiğimiz şablona tıklandığımızda ise alt kısımda hareketli hikaye tasarımlarını görebiliyoruz. Şablon seçtikten sonra ise artık kişiselleştirmeye başlayabiliyoruz. Şablona galerimizden dilediğimiz görseli ekleyebildiğimiz gibi, arka plan rengini değiştirebiliyor ve üzerine hareketli yazılar ekleyebiliyoruz. Ayrıca şablonların alt kısmında random olarak ''Mojo uygulaması ile yapıldı'' yazısı çıkıyor. Neyse ki üzerine tıklayıp bu yazı taslağını silebiliyoruz. Uygulama içerisinde oldukça farklı ve güzel fontlar da yer alıyor. Bunun yanı sıra Mojo içerisinde yer alan birbirinden farklı müzikleri hikayemize ekleyebiliyor ve hikaye süresini de dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Burada da maalesef bazı hareketli yazılar ve boyut seçenekleri pro versiyonla kullanılabiliyor.  
Mojo aynı zamanda peşpeşe hikaye oluşturmaya da imkan tanıyor. Örneğin Minimal kısımdan oluşturduğumuz bir hikayenin devamı olarak moda kısmından bir şablon seçip devam edebiliyoruz.
Hikayemizi tamamladıktan sonra üst kısımdaki göz ikonuna basarak ön izlemesini yapabiliyoruz. Ardından kaydet'e basıyoruz. Dilersek Instagram veya Snapchat'e direk bağlanabilir, ya da hikayeyi galerimize kaydedebilir veya farklı mecralarla paylaşabiliriz. Mojo sadece iOS markette yer alıyor ve boyutu 76 MB.
2. Canva
İkinci sıradaki uygulamamızın adı ise Canva.
Canva Mojo'nun aksine üyelik sistemi ile çalışıyor. Bu da uygulamanın dezavantajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Giriş yaptıktan sonra bizi şablonların olduğu ekran karşılıyor. Mojo'ya nazaran çok daha fazla şablon olduğunu belirtelim. Şablon seçtikten sonra düzenleme kısmına geçiyoruz. Hikayemize galeriden görsel seçebiliyor, üzerine sabit yazılar yazabiliyoruz. Canva içerisinde yine birçok font yer alıyor. Aynı zamanda yine sabit olan ilüstrasyonlar, logolar, şekiller ve hazır paket ikonlar ekleyebiliyoruz. Hikayeye ekleyebildiğimiz tüm herşeyin opacity'sini yani şeffaflığınıda ayarlayabiliyoruz.
Mojo'daki basit ama etkili hareketli içerikler yerine Canva daha statik içerikler üretmeye imkan tanıyor. Hikayeye eklediğimiz görsellere özel filtreler ve kişiselleştirmeler ekleyebiliyoruz. Canva içerisinde hikayemizi oluşturduktan sonra, birinci hikayemizi sola doğru çektiğimizde ikinci hikayeyi oluşturabileceğimiz boş şablon ekrana geliyor. Bu güzel düşünülmüş pratik bir detay.
Oluşturduğumuz hikayeyi direkt galerimize ekleyebildiğimiz gibi yine farklı mecralara paylaşım yapabiliyoruz.
Canva iOS'un yanı sıra Android markette de yer alıyor. Boyutu ise 460 MB.
3. Unfold - Create Stories
Üçüncü uygulamamız ise Unfold. Oldukça minimal bir tasarımla karşımıza çıkan uygulama basit arayüzü ile de dikkat çekiyor. Tıpkı Canva'da olduğu gibi Unfold'ta da statik hikayeler oluşturabiliyoruz. Ücretsiz şablonların yanı sıra Unfold içerisinde oldukça profesyonel şablonları satın almakta mümkün. 7 günlük ücretsiz kullanım sunan uygulama aylık 19,99 TL'lik bir fiyat politikasına sahip.
Galerimizdeki görselleri hikayemize ekleyebildiğimiz gibi yine üzerine yazılar yazabiliyoruz. Maalesef Unfold içerisinde farklı fontlar bulunmuyor. Ayrıca hikayemizin arka plan rengini dilediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra Sticker kısmında ise grafikler, mühürler ve nesneler yer alıyor. Oldukça kısıtlı sayıda bulunan bu öğelerin bazıları ise ücretli versiyon ile kullanılabiliyor. Bu da bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor.
Hareketlilikten uzak daha düz ama oldukça başarılı statik hikayeler oluşturmak isteyenler için Unfold, yeterli bir alternatif olabilir. iOS'un yanı sıra Android markette de yer alan uygulamanın boyutu ise 150 MB.
4. A Design Kit
Listenin sonuna gelirken bu kez konuğumuz A Design Kit.
Uygulamayı açtığımızda karşımıza 3 farklı bölüm geliyor. Dilersek özel bir arka plan seçip kişiselleştirmeye başlayabilir, dilersek galeriden bir görsel seçip ilerleyebilir ya da kamera ile yeni bir fotoğraf çekerek devam edebiliyoruz. Görselimizi seçtikten sonra uygulama öncelikle hangi boyutu istediğimizi soruyor. Seçimimizi yaptıktan sonra düzenleme ekranına geliyoruz.
Burada dilersek çizim yapabiliyor ya da oldukça farklı fontlara sahip yazılar yazabiliyoruz. Farklı sticker'ları hikayemize ekleyebilir, herşeyin rengini dilediğimiz gibi değiştirebiliriz. Seleflerinde olduğu gibi yine bir çok özellik, ücret ödendiği taktirde aktif oluyor.
İşin kötü yanı Design Kit'te her bir paketin ayrı fiyatı bulunuyor. Selefleri gibi yıllık ya da aylık üyelik sistemi bulunmuyor. Yani tek ödemeyle değil, birden fazla ödeme ile içeriklere ulaşılıyor.
Sadece iOS markette yer alan A Design Kit'in boyutu ise 118 MB.
5. Story
Listemizin son sırasında ise Story yer alıyor. Oldukça basit ve sade bir arayüzle gelen uygulama, kişisel kullanımın yanı sıra, kurumsal içeriklerin hazırlanmasına da olanak sağlıyor. 3 günlük deneme sürümü ile gelen uygulamanın tam sürümü haftalık 20 TL seviyesinde.
Uygulamayı açtığımızda karşımıza yine hazır hareketli şablonlar geliyor. Seçimimizi yaptıktan sonra düzenleme ekranı bizleri karşılıyor. Buradan hızlı şekilde şablonumuzu değiştirmemiz mümkün. Edit kısmına tıkladığımızda ise şablon içerisindeki görselleri galerimizden seçtiklerimizle değiştirebiliyoruz. Aynı zamanda Pixabay ve Unsplash gibi popüler görsel sitelerinden seçimler yapabiliyoruz. İçerisinde yer alan çeşitli font ve yazı tipleri ile şablonlarımıza detay katabiliyoruz. Uygulama bizlere ''Yukarı Kaydır'' gif seçeneğini de kendisi sunuyor. Instagram'da da Giphy'den ekleyebildiğimiz yukarı kaydır gifleri uygulama içerisinde bir araya getirilmiş durumda. Yine Instagram'a hikaye atarken kullandığımız tüm gifler uygulama içerisinde Sticker başlığı altında bizlere sunulmuş. Aynı zamanda Story uygulaması bizlere hikayelerimiz için çeşitli müziklerin kullanım imkanını da veriyor.
Bir çok alternatifli ve güzel video şablonunu kullanıcısına sunan Story'nin boyutu ise 144 MB.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim