Anlık Bildirim

Instagram’ın kapatılmasının e-ticarete faturası günlük 1,9 milyar TL

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın kapatılmasının e-ticarete faturasının günlük 1,9 milyar TL olduğunu söyledi.
Instagram’ın kapatılmasının e-ticarete faturası 1,9 milyar TL Tam Boyutta Gör
Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla 2 Ağustos itibarıyla Türkiye’de Instagram erişime kapatıldı. Halihazırda Instagram’ın ne zaman açılacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte BTK, erişim engelinin gerekçesi olarak katalog suçlara uyulmadığını gösterdi. Öte yandan Instagram’ın kapatılmasının e-ticarete günlük 1,9 milyar TL zarar vereceği bildirildi.

2 Ağustos 2024 sabah saatlerinden itibaren, Türkiye genelinde Instagram'a erişimde sorunlar yaşanıyor. Kullanıcılar, Instagram ne zaman açılacak, çöktü mü ne zaman düzelir? diye sorgularken BTK’nın sosyal medya platformu için erişim engeli getirdiği ortaya çıktı.

Günlük kayıp 1,9 milyar TL

Öte andan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10’luk kısmın sosyal medyada gerçekleştirildiğini belirtti. Oluşturulan influencer trafiğiyle birlikte günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenebileceğini vurgulayan Ekmekçi, “Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10’luk kısım sosyal medyada yapılıyor. Günde 930 milyon TL’ye denk geliyor. Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar” ifadelerini kullandı.

Yıl sonunda 3,4 trilyon liralık işlem hacmine ulaşma hedeflerinin bulunduğunu belirten Ekmekçi, açıklamasının devamında “Bizim için her kanal önemli. Türkiye’de Instagram çok önemli kanallardan bir tanesi. O platformda Türkiye’de ciddi bir ekonomi dönüyor. Bu platformun üzerinde dönen iş modelleri var, yatırımlar var, bu karar pozitif bir ortam oluşturmaz dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2150 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
instagram, BTK ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim