Anlık Bildirim

Intel Core Ultra 200 "Arrow Lake" işlemcilerin çıkış tarihi paylaşıldı

Önümüzdeki ay tanıtılacağı söylenen Intel Core Ultra 200 "Arrow Lake" Masaüstü İşlemcilerin çıkış tarihi netleşti. Peki yeni nesil CPU'lar hangi tarihte geliyor? İşte detaylar...
Intel 15.nesil 'Arrow Lake' işlemcilerin çıkış tarihi paylaşıldı Tam Boyutta Gör
İşlemci pazarının önde gelen isimlerinden Intel, 15.nesil Arrow Lake-S işlemciler üzerinde uzun süredir çalışıyor. Hatırlayanlar olacaktır, daha önce seride yer alacak modellerin muhtemel fiyatlarından sizlere bahsetmiştik. Şimdi ise Arrow Lake-S serisinin çıkış tarihi netleşti. Biraz gecikecek. 

Intel 15.nesil "Arrow Lake" işlemcilerin çıkış tarihi paylaşıldı

Intel Intel Arrow Lake-S işlemcilerin, LGA-1851 soketine uyumlu yeni 800 serisi anakartlar ile tanıtılması bekleniyor. Bu doğrultuda yeni platformdaki en önemli değişikliklerinden biri de, DDR4 bellek desteğinin kaldırılması olacak. Bu bağlamda heyecanlı bekleyiş sürerken, K ve F serisi modeller için yeni bir tarih bilgisi paylaşıldı. Buna göre 15.nesil masaüstü işlemciler, 10 Ekim 2024 tarihinde tanıtılacak ve 17 Ekim-24 Ekim'de raflarda olacak. 

Intel Arrow Lake-S lansman tarihi

  • K-F işlemcilerin duyuru tarihi: 10 Ekim
  • K-F işlemcilerin çıkış tarihi: 17 Ekim-24 Ekim

Arrow Lake-S işlemcilerin ilk etapta beş modelden oluşması bekleniyor. Bunlar sırasıyla Core Ultra 9 285K, Core Ultra 7 265K ve 265KF, Core Ultra 5 245K ve KF olacak. Bildiğiniz gibi Intel henüz bu işlemcileri onaylamadı ve resmi platformu duyurmadı. Ancak sızıntılar, serinin Lion Cove P çekirdekleri ile Skymont E çekirdeklerinden güç alacağını gösteriyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi yeni işlemciler selefiyle aynı paket boyutunu kullanacak olsa da, mevcut LGA-1700 anakartlarla uyumlu olmayacak. Ayrıca daha önceki sürümlerde olduğu gibi, Intel'in Arrow Lake serisini K ve K-sız işlemciler olarak bölmesi bekleniyor. Hız aşırtma desteği bulunmayan modeller, muhtemel olarak ilk seriden birkaç ay sonra tanıtılacak. Bunun uygun fiyatlı anakartlar için de geçerli olacağını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim