Intel'in derinlik algılaması yapabilen RealSense kamerası, uzun süredir geliştiriliyor ve pek çok farklı üründe kendisine yer buldu. İlk aşama olduğu için yetenekleri biraz kısıtlı olan RealSense teknolojisi, şimdi yeni bir kamera ile hem kapasitesini artırıyor hem de Android telefonlara geliyor.
RealSense teknolojisi, özel bir kamera modülü ve geri planda çalışan algoritmalar gerektiriyor. Teknoloji, sahneleri derinlemesine algılayarak haritalamasını yapıyor. Böylece bir sahnede örneğin elinizde tuttuğunuz çerçevenin uzunluğu veya merdivendeki bir basamağın boyu ölçülebiliyor. Uygulama, ölçümleri son derece akıcı bir şekilde yapabiliyor. Ayrıca 3D modellemeler, yüz tanıma sistemleri, hareket tanıma sistemleri, sanal yeşil ekranlar bu teknoloji ile mümkün hale geliyor.
Intel'in ilk nesil RealSense Camera F200 modülü, 1.2 metreye kadar algılama yapabiliyor ve sadece iç mekanlarda kullanılabiliyordu. Geçen yıl tanıtılan RealSense Camera R200 modülü ise 3.5 metreye kadar algılama yapabiliyor ve dış mekanlar için de uygun. Bu modülde iki adet kızılötesi kamera, bir adet RGB kamera ve 1 adet de kızılötesi projeksiyon yer alıyor. Tamamen yeni bir algoritma ile donatılan modül, bu sayede belirtilen değerlere ulaşabiliyor.
Intel, uzun süredir mobil cihazlara bu teknolojiyi getirmek için uğraşıyor. Geçen yıl Dell Venue 7 ve Dell Venue 10 serilerine iki adet RealSense teknolojili tablet eklenmişti. Bu yıl da, Android akıllı telefonlarının RealSense ile donatılması planlanıyor. Bunun için telefon geliştirme aracı da hazır durumda.
Geliştirme aracı, önemli özelliklerle birlikte Intel RealSense Camera ZR300 modülü barındırıyor. İsim yeni olsa da aslında modül RealSense Camera R200'ü temel alıyor. Farklı olarak modülde; saniyede 10 milyon nokta hesaplayan bir derinlik kamerası, geniş açılı bir kamera, akselerometre, jiroskop, NFC, Bluetooth 4.0, WiFi ve 3G gibi özellikler yer alıyor. Zaten aracın arka kısmı tamamen kameralardan oluşmuş bir tasarıma sahip.
Donanım tarafında ise 6 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte bir ekran ve Atom x7-Z8700 yonga seti yer alıyor. 2.4GHz saat hızına çıkabilen 4 çekirdekli bir işlemciye sahip yonga setinde, 600MHz hızında çalışan Intel HD entegre grafik birimi yer alıyor. Araçta ayrıca 2GB RAM, 64GB depolama kapasitesi, 2MP çözünürlüğünde ön kamera, Android işletim sistemi şeklinde özellikler yer alıyor.
RealSense geliştirme aracı aslında bu teknolojiyi barındıran ilk akıllı telefon sayılabilir. Zira kullanıma hazır durumda ve 399$ fiyat etiketi ile ön siparişe başladı. Üreticiler dilerse, teknolojiyi kendi modellerine de entegre edebilecekler. Bunun haricinde Intel'in resmen akıllı telefon pazarına adım attığını da söyleyebiliriz. Muhtemelen geliştirme aracı sadece bu şekilde satılacak ve farklı bir Intel telefonu olarak karşımıza çıkmayacak ancak yine de gelecek için önemli bir adım sayılabilir.
RealSense geliştirme aracı şimdilik sadece ABD sınırları içerisinde ön siparişe başladı. Google'ın benzer bir projesi olan Project Tango'yu destekleyecek olması, geliştirme aracının diğer bir önemli avantajı. Sevkiyata bahar döneminde başlaması beklenen cihazın, global çapta satışı olacak mı bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.