Hiç bir zaman üreticiler tarafından kabul edilmese de, işlemcilerde istihbarat servislerinin müdahale edebilmesi için bir açık kapı bırakıldığı söylenir durur. Bu tarz konular genelde komplo teorisi bağlamında kabul edilir ancak önemli ipuçları elde edenler de var.
Güvenlik uzmanı Damien Zammit, Intel’in X86 işlemcilerinde gizli bir alt sistem olduğunu ifade ediyor. Bu sistem içerisinde 32-bit bir işlemci ve erişimi mümkün olmayan bir kod sistemi var. Intel, yönetim motoru – ME olarak adlandırdığı bu sistemin, büyük işletmelerin uzaktan erişim sağlayabilmesi için tasarlandığını belirtiyor ancak durum oldukça farklı.
Zammit yaptığı araştırmada, asıl işlemcinin haberi olmadan ME sisteminin işlemci ile belleğe erişim sağladığını ve bir TCP/IP sunucusu kurabildiğini görmüş. Sistem, kullanıcıya danışmadan veri gönderip alabiliyor ve herhangi bir güvenlik duvarına da takılmıyor.
Sistemin içerisindeki yazılım RSA 2048 anahtarı ile şifrelenmiş ve mevcut imkanlarla kırılması oldukça fazla zaman alıyor. Ayrıca hiç bir şekilde kullanıcı tarafından da iptal edilemiyor. Yani bir nevi işlemci içerisinde GOD modunun olduğunu söyleyebiliriz.
Yazılıma hiçbir şekilde müdahale edilemediği için içerisinde açık kapı bulunuyor mu veya siber saldırıya uğramış mı bilinmiyor. Bu bakımdan da şüphe uyandırıyor. Bununla birlikte bazı araştırmacıların, ME sisteminin açığını bularak kontrolünü ele geçirebildiği ifade ediliyor. Bu açıdan da oldukça riskli görülüyor. Intel tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
21332 kez okundu.
46 kişi, toplam 52 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel management engine ve Donanım Bileşenleri