Anlık Bildirim

Intel Nova Lake-S serisi sızdı: Arrow Lake-S'in yerini alacak

Son raporlara göre Intel Nova Lake işlemciler masaüstünde Arrow Lake'in yerini alacak. Uzun süredir gündemde olan Panther Lake'in ise yalnızca mobil cihazlarda kullanılacağı bildiriliyor.
Intel Nova Lake-S işlemciler sızdı: Arrow Lake-S'in yerini alacak Tam Boyutta Gör
13. ve 14.nesil işlemcilerde yaşanan kararsızlık sorunları nedeniyle sıkça gündeme gelen Intel, önümüzdeki haftalarda yeni işlemcilerini duyurmayı planlıyor. Bunlar arasından Panther Lake ise, Nova Lake-S'e taşınarak mobil cihazlarla sınırlı olabilir. İşte gelecek nesil Intel işlemciler ve dahası...

Nova Lake-S işlemciler sızdı: Arrow Lake-S'in yerini alacak

Bildiğiniz gibi Intel, daha önce tüm segmentler için tek bir ürün grubuna sahipti ancak bu durum Tiger Lake mobil ve masaüstü bilgisayarlar için Rocket Lake ile değişmeye başladı. Günümüzde ise özellikle ince ve hafif "AI PC" segmenti için tasarlanmış yeni nesil Lunar Lake CPU'ların yolda olduğu konuşuluyor. Hatta bunun yanında Arrow Lake Core Ultra 200 serisi ile (masaüstü, mobil) karşılaşacağız. 

2025 yılında çıkacak Intel Panther Lake işlemciler ise, son raporlara göre yalnızca mobil cihazlarla uyumlu olacak. 2026 yılında da Nova Lake'e geçiş yapılması bekleniyor. "Nova Lake'in Dell'in sızdırılan yol haritalarında zaten göründüğünü hatırlatmakta fayda var. Şirket, bu Intel mimarisine sahip ilk dizüstü bilgisayarları en erken 2027'de piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Intel CPU mimarileri:

  • Alder Lake (Mobil, Masaüstü) 2021
  • Raptor Lake (Mobil, Masaüstü) 2022
  • Meteor Gölü (Mobil) 2023
  • Raptor Lake (Mobil, Masaüstünü Yeniledi) 2023
  • Lunar Lake (Premium Mobil) 2024
  • Arrow Lake (Mobil, Masaüstü) 2024
  • Panther Lake (Premium Mobil) 2025
  • Arrow Lake (Mobil, Masaüstünü Yeniliyor) 2025
  • Nova Lake (Mobil, Masaüstü) 2026+

Kaçıranlar için Panther Lake işlemcilerin yeni Cougar Cove P-Coregüncellenmiş E-Core'lar ve Celestial "Xe3" GPU ile tanıtılması bekleniyor. Daha sonrası için planlanan Nova Lake serisi şu an için belirsiz. Ancak Intel'in Nova Lake CPU'ların üretimi için hem TSMC'yi hem de 14A işlem teknolojisini değerlendirdiğine dair erken raporlar var.

Üstelik Intel, Arrow Lake CPU'lar ile LGA 1851 formunda yeni bir soket ve platform sunacak. Dolayısıyla Nova Lake serisinin de bu soketle uyumlu olduğunu görebiliriz. Diğer tarafta AMD'nin en yeni AM5 soketi için 2027 ve sonrası için destek planı bulunduğunu hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim