Anlık Bildirim

iOS 18'in yeni özelliği ABD'yi vuran Helene kasırgasında hayat kurtardı

ABD'de Helene kasırgası büyük hasara yol açtı ve yüzlerce can aldı. Binlerce insan elektriksiz ve/veya cep telefonu hizmeti alamıyor. Ancak, kurtulanlar için iOS 18 özelliği can simidi oldu.
ios 18 uydu mesajlaşma abd helene kasırgası Tam Boyutta Gör
Helene Kasırgası'nın Güneydoğu ABD'yi kasıp kavurup 100'den fazla insanın ölümüne yol açmasından günler sonra, insanlar hala yıkılmış yollar, elektrik ve hücresel hizmetlerin eksikliği nedeniyle izole durumda. Bununla beraber iOS 18’in yeni uydu mesajlaşma özelliğiyle, etkilenen bölgelerdeki birçok kişi iletişim kurabildi ve yardım alabildi.

Apple, iOS 18 güncellemesiyle belirli iPhone’lara uydu üzerinden mesajlaşma özelliğini ekledi. Helene kasırgasının yüzlerce can aldığı dönemde sosyal medyada cihazlarını iOS 18’e güncelleyen kullanıcılar, teşekkür mesajlarını paylaştı.

Bir kullanıcı “Hücresel hizmet eksikliği nedeniyle, Asheville NC'de şu anda herkes iOS 18’in uydu mesajlaşma özelliğiyle mesaj gönderip alabiliyor. Bu tam anlamıyla hayat kurtarıcı @Apple” Başka bir kullanıcı “Bu yeni iOS 18 özelliği dün işe yaradı. Oğlumla iletişim kurabildim.” paylaşımında bulundu.

Helene kasırgasının yarattığı yıkımın ardından Apple CEO’su Tim Cook, şirketin yardım çalışmalarına destek olmak için bağışta bulunacağını paylaştı.

iOS 18 ile gelen uydu üzerinden mesajlaşma özelliği, iPhone 14 ve daha yeni modellerde kullanılabiliyor ancak henüz Türkiye'de aktif değil.

Kaynakça https://9to5mac.com/2024/09/30/messages-via-satellite-provides-lifeline-to-iphone-owners-in-hurricane-helene-fallout/ https://support.apple.com/tr-tr/120930 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim