Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Apple iPhone 16’yı ve tüm yeni cihazlarını canlı yayında tanıtıyor

iOS 18'in gizli özelliği: iPhone'u gözünüzle kontrol edin

iPhone'u gözünüzle kontrol edebileceğinizi biliyor musunuz? Apple, iOS 18 ile harika bir özellik sunuyor: Eye Tracking. iOS 18 göz takibi özelliği nasıl açılır anlatıyoruz.

iOS 18, iPhone için birçok yeni erişilebilirlik özelliği getiriyor. Bunlardan en dikkat çekeni, iPhone’u gözünüzle takip etmenize olanak tanıyan göz takibi (eye tracking) özelliği. Peki, bu özeliğe ihtiyaç duyduğunuzda nasıl kullanacaksınız? iOS 18’de iPhone göz takibi özelliğini nasıl açacağınızı anlatıyoruz.

iOS 18 göz takibi özelliği nasıl açılır 👀

ios 18 iphone göz takibi özelliği açma Tam Boyutta Gör
iPhone’lar için büyük güncelleme iOS 18, ana ekran ve denetim merkezindeki özelleştirme seçenekleri, Apple Intelligence kapsamında yapay zeka özellikleriyle birlikte göz takibi gibi dikkat çekici erişilebilirlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle iPhone’u gözle kontrol etme çoğu kullanıcı için ilgi çekici. Peki, iPhone gözle nasıl kontrol edilir? İşte adım adım iOS 18 göz takibi özelliğini açma 📲
  1. iPhone Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Erişilebilirlik’e dokunun.
  3. Göz Takibi’ne dokunun.
  4. Göz takibini açın.
  5. Ekranda hareket eden noktalara odaklanın.
  6. Artık iPhone’u gözle kontrol edebilirsiniz.

Göz takibi açıkken odaklandığınız düğme/uygulama/alan etrafında beyaz bir çerçeve görürsünüz. Bir öğeyi seçmek için bir süre odaklanmanız yeterli. Göz takibini kullanırken dokunmatik ekranı kullanmaya devam edebilirsiniz. iPhone’u gözle istediğiniz gibi kontrol edemiyorsanız, istediğiniz yerlere dokunamıyorsanız Göz Takibi özelliğini kapatın ve daha uzak bir noktadan kurulumu tekrar yapın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim