Anlık Bildirim

iOS 18, uygulamaları kilitlemenize izin verecek

iPhone kullanıcılarının beklediği güvenlik ve gizlilik özelliği iOS 18 ile geliyor. iOS 18, Face ID ile uygulamaları kilitlemeye izin verecek.                   
ios 18 iphone uygulamaları kilitleme face id Tam Boyutta Gör
iPhone kullanıcıları senelerdir Fotoğraflar ve Mesajlar gibi kişisel uygulamaların açılışına şifre koymak istese de Apple, bir türlü bu gizlilik ve güvenlik özelliğini sunmuyor. Son raporlar, iOS 18 güncellemesinin buna izin vereceğini söylüyor.

iOS 18, iPhone kullanıcılarının Fotoğraflar uygulaması dahil yerleşik tüm uygulamaları Face ID ile korumasına izin verecek. Mail, Mesajlar, Telefon, Fotoğraflar, Notlar, Safari, Ayarlar ve diğer yerleşik iPhone uygulamaları Face ID, Touch ID veya kilit ekranı şifresiyle korunabilecek. Özelliğin App Store’daki üçüncü parti uygulamalarla çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor.

Apple, şu anda Notlar uygulamasında notlar ve Fotoğraflar uygulamasında "Son Silinenler" ve "Gizli" albümlerindeki fotoğraflar gibi belirli içeriklerin Face ID, Touch ID veya parolayla kilitlenmesine izin veriyor. Yeni iOS 18 özelliği, iPhone’un kilidi açık olsa bile uygulamaların tamamen kilitlenmesine izin vererek güvenlik ve gizliliği sağlayacak. Bu arada uygulamaları Ekran Süresi veya Kestirmeler ile kilitlemenin yolları var; bu yöntemlere artık iOS 18'de gerekli olmayacak.

WWDC24 etkinliğinin hemen ardından iOS 18 beta sürümünün yayınlanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3945 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 18, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Apple iPhone
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim