Anlık Bildirim

iPhone 16 Pro, video çekiminde oyunun kurallarını değiştiriyor

Apple, her yıl olduğu iPhone 16 Pro modellerini tanıtırken kamera yeteneklerine dikkat çekti. Bunlardan biri de profesyonel düzeyde ses kaydı sağlayan yapay zeka destekli ses miksi özelliği.
iphone 16 pro kamera özellikleri Tam Boyutta Gör
Apple, önemli kamera ve ses yükseltmeleri içeren yeni iPhone 16 serisini tanıttı. iPhone 16 Pro modellere özel etkileyici özelliklerden biri de; Ses Miksi. Ses miksi, üç farklı ses seçeneği kullanarak videolarınızdaki sesleri duymak istediğiniz gibi ayarlamanızı sağlıyor.

Ses miksi: Yapay zeka destekli stüdyo kalitesinde kayıtlar

iPhone 16 pro ses miksi Tam Boyutta Gör
Apple, iPhone 16 Pro modellerin gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenme (ML) desteği sayesinde Ses Miksi ile video seslerini düzenlemenin yeni ve yaratıcı yollarını sunduğunu söylüyor. Ses Miksi, videonuzu çektikten sonra seslerini ayarlamanıza imkan tanıyor. Kadraj seçeneğiyle kayıt sırasında kadraj dışındaki insanlar konuşuyor olsa bile yalnızca kadrajdakilerin seslerini kaydedebiliyorsunuz. Daha çok vlog veya podcast üreticilerine yönelik Stüdyo seçeneğiyle profesyonel bir stüdyoda kaydedilmiş gibi ses kayıtları alabiliyorsunuz. Sinematik seçeneği de vokal ses parçalarını öne alıp etraftaki gürültüleri çevreye dağıtabiliyor. En iyi ses kalitesi için videolarınızdaki istenmeyen gürültüyü azaltan güçlü makine öğrenimi algoritmalarıyla birlikte rüzgar gürültüsü azaltma da devreye giriyor.

4K 120fps Dolby Vision: Bir akıllı telefondaki en yüksek video kalitesi

iPhone 16 pro 4k 120fps video kaydı Tam Boyutta Gör
iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max, dört yeni stüdyo kalitesinde mikrofona sahip ve uzamsal ses kaydı özelliğiyle geliyor. 16 Pro’lar ayrıca dörtlü piksel sensöre sahip yeni 48MP Fusion kamera ve 120fps kalitede 4K Dolby Vision video çekme sunuyor. Apple, iPhone’da ve bir akıllı telefonda şimdiye kadar bulunan en yüksek çözünürlük ve kare hızının bir araya getirildiğini söylüyor. Standart veya ağır çekimde 4K 120fps çekebiliyor, kayıttan sonra Fotoğraflar uygulamasından video hızını ayarlayabiliyorsunuz.

Yeni 48MP Ultra geniş kamera

iphone 16 pro 48mp ultra geniş kamera Tam Boyutta Gör
iPhone 16 Pro, Pro kamera sistemine ikinci bir 48 MP kamera ekliyor. Yeni 48MP Ultra Geniş kamera, süper yüksek verimli 48 MP ProRAW ve otomatik netleme özellikli HEIF fotoğraflar için daha gelişmiş dört pikselli bir sensöre sahip. Bu, detaylarıyla büyüleyen makro çekimler yapabileceğiniz ve etkileyici geniş açık fotoğraflar yakalayabileceğiniz anlamına geliyor.

iPhone 16 Pro Max ne zaman Türkiye'ye gelecek?

iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max, diğer modellerle birlikte 13 Eylül'de ön siparişe açılacak, 20 Eylül'de satışa çıkacak. iPhone 16 Pro'nun fiyatı 83.000 TL'den başlıyor.

Kaynakça https://www.apple.com/tr/iphone-16-pro/ https://www.apple.com/tr/newsroom/2024/09/apple-debuts-iphone-16-pro-iphone-16-pro-max/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5382 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple Event, iphone 16 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim