Anlık Bildirim

iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 16 modellerine yönelik talebin beklenenden çok daha düşük olduğunu ortaya koyan bir araştırma notu yayınladı.          
iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı Tam Boyutta Gör
Apple, yakın tarihli etkinlikle herkesin merakla beklediği iPhone 16 ailesini tanıtmıştı. Önemli yeniliklerle gelen telefonlar, Türkiye de dahil birçok ülkede 13 Eylül Cuma günü siparişe açıldı. Ancak son gelen bilgiler, Apple iPhone 16'nın bu sene pek iyi bir başlangıç yapmadığını gösteriyor. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 16 modellerine yönelik talebin beklenenden çok daha düşük olduğunu ortaya koyan bir araştırma notu yayınladı.          

iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı

Kuo’nun tedarik zinciri araştırması ve teslimat tahminlerine dayandırdığı verilere göre iPhone 16 satışları, beklentilerin altında kalmış durumda. Buna göre yeni nesil iPhone'ların montaj siparişleri temelde değişmeden kalırken, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için bileşen siparişlerinde %3-5'lik bir azalma oldu. Bu doğrultuda Kuo, temel 16 modellerine olan talebin zayıfladığını ancak 16 Pro sevkiyatların geçen yılki iPhone 15 Pro ile benzer seviyede olduğunu söylüyor.

Ayrıca 2024'ün dördüncü çeyreğinde iPhone 16 cihazlarının üretim tahmini 88-89 milyon adet olacak. Bu rakam, geçen yılki 90-91 milyon adetlik üretim tahmininden biraz daha düşük. Ancak Apple Intelligence'ın Ekim ayı sonlarında piyasaya sürülmesi, pazar talebi ve sevkiyatlar üzerinde etkide bulunabilir.

iPhone 16 satışları beklentilerin altında kaldı Tam Boyutta Gör
Keza talep düşüşlerinin en büyük nedeni olarak yapay zekâ özelliklerine işaret ediliyor. Şirket, iPhone 16 serisini "Apple Intelligence" için tasarladığını belirtmiş, ancak cihazları alanların bu özelliklere ulaşmak için ekimde çıkacak iOS 18.1’i beklemesi gerekeceğini söylemişti. Hâliyle bu da müşterilerden tepki aldı.

Kimi kullanıcılar ise iPhone 16‘da kayda değer bir yenilik bulunmuyor ve bu sebeple telefonlarını yükseltme konusunda isteksizler. Bu segmentte bir telefonda hala 60Hz ekranın yer alıyor olması anlaşılabilir bir durum değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim